Stop etme

ugurunall

Yeni Üye
Doblo
Adı
Uğur ünal
Kan Grubu
0 +
Aracınız
Doblo
Selamın aleyküm 2004 doblo 1.9jtd araç giderken birden gaz kesiyor ayağı gazdan çekince stop ediyor kontağı kapatıp 10 saniye bekledikten sonra marş basıyorum çalışıyor ama kesme yapıyor arada neden olabilr

ilk aklima gelen krank sensoru ve mazot pompasi

Elektrik ile ilgili dediler ama anlayamadim

Elektrik ile ilgili dediler ama anlayamadim
Araç kendini korumaya alıyor bu motorun stop etmesine sebep olacak herhangi bir sensörden olabilir.Kontak açıp kapadıktan sonra düzeliyorsa mekanik sorundan ziyade sensör sıkıntısı gibi buna neden olacak olan sensörlerden biri arkadaşın yazdığı krank sensörü,eksantirik konum sensörü bunların başında gelir bu genelde sensör bozulduğunda yada sente ayarı atladığında oluşur triker kayışı en son ne zaman değişti.Hiç hata almıyormusunuz ekranda bir bilgisayara bağlatabilirsiniz

mazot pompasi cok isindigindada benzer sorunlara yol aciyor diye biliyorum cogu kisi boyle durumlarda hatta mazot pompasini sogutma amacli su falan dökuyormus.ama tabi bu bi ariza sonuc itibariyle.gaz kesince rolantide toparlayamiyor muhtemelen yeterli ve saglikli bi mazot akisi olmadiginda bu sorun olabilir.mazot pompasiysa tamir edilecrk tabi vok maliyetli.ucuz olan krank sensorunden basla 600-800 lira arasi birsey.al zaten bi tane vidasi var mars motorunun hemen arkasinda olmasi lazim duz motorlarda oyle jtd lerde belki krank kasnaginin yanindada olabilir.t40 vidasi eger daha once baska bi vida takilmadiysa kendin de degistirebilirsin basit bisey ve ucuz olan.mazot pompasi maliyetli.10binden acarlar kapiyi tahminim.

Back