Sonradan Cruise control (hız sabitleyici) taktırmak.

Musa ATASEVEN

Onursal Çankırı Yöneticisi
Başka Araç
Adı
Musa
Kan Grubu
A RH +
Aracınız
Başka Araç
Modeli
Diğer Model
Araç Yılı
2009
Arkadaşlar D3 Urban aracıma Cruise control (hız sabitleyici) taktırmak istiyorum. Bu mümkün mü? Yaptıranlar veya araştıranlar oldu mu hiç?

Yaptırmak mümkün ama kumanda kolu vs orjinal gibi olmuyor biara bu konuyu tartıştık forumda bakarsanız bulabilirsiniz ama servisler falan takmıyorlarr

Arkadaş böyle birşey canını sıksın istemem ama kesinlikle mümkün değil.Arabanı sat 3-4 bin tl artıya cruse controlü olan bir premio al yemin ederim düşündüğüne değmez.Bende d2 aracım varken kilitli diferansiyel taktırmak istemiştimde oradan bu konulara aşinayım.Hem biri gelse "abi ben yaparım gel" dese nasıl güveneceksin debriyaja bastığında devreden çıkacağına adam sana garanti vermez fiat'ın zaten canınan minnet lastiği değiştirsen adamlar garantiyi öteliyor.Kimden hesap soracaksın.Can güvenliği oyuna gelmez.Bence premio ya geçmen en mantıklısı.

daha önce tranportere sonradan takılan bi hız sabitleyici uygulaması görmüştüm. aracın alt yapısında hız sabitleyici donanımı mevcut ama bence uğraşmaya deymez alicem inde dediği gibi sat git hız sabitleyici olan bir modelini al en mantıklısı 😉

Arkadaşlar aracımı sıfır olarak daha yeni aldım. Satmam gibi bir durum olamaz 🙂 MAXİ Aks mesafesinden dolayı daha konforlu geldi. Deneyin derim. MAXİ araçta Premio YOKMUŞ. Mecburen URBAN modelini aldım. Bu ayrıntıyı mecburen atladım. Daha önce VW gurubu araçlara bende sonradan hız sabitleyici taktırdım. Sadece sinyal kolu değiştirerek. Ucuz olmasa da en azından çözüm var. Premio ile URBAN arasında da tesisatta bir değişiklik olacağını sanmıyorum. Ama işte Servisler uğraşmak istemez ise onu bilemem. Bu yüzden destek bekliyorum. Benim durumumda olan arkadaşlar mutlaka vardır.

Aracınız hayırlı olsun.. işin ehli birini bulmak gerek. sonuçta bu devirde kimseye güvenilmez

Normal doblo ların bagajı bana hep küçük gelirdi hafta sonu serviste maxi yi görünce benim arabam maxi olmalı dedim. Gerçekten de büyük bir bagaj var ama - yanı, bagajın üstünde sert pandizot yokmuş, birde buradan gördüm premio su yokmuş bunları çözseler ben maxi ci olurum. Bizim bagaj bence küçük bana yetmiyor 🙂

aslında sert pandizot yapılabilir dışardan. 2015yılında gelecek olan dobloda inşallah maxiye premio gelir. Premio gelirse maxide büyük artış olur diye düşünüyorum

Mustafa abi ne taşıyosun ki bizimki aile için kullanılıyor bize yetiyor problem olmadı hiç

Kavaklıdere Oto'nun bu konuda bir bilgisi var mıdır acaba?

Mustafa abi ne taşıyosun ki bizimki aile için kullanılıyor bize yetiyor problem olmadı hiç

Oğuz mangal, çaydanlık, portatif masa, sandalye, kömür, temizlik malzemelerinin bulunduğu ayakkabı kutusu, ilk yardım çantası koyduktan sonra fazla yer kalmıyor🙂 Markete gidince pandizot altı yetmiyor üst kısmada koyuyoruz. Bunlar o kadar önemli değilde havaleli eşyalar sığmıyor.

Abi bizimkindede mini bas iki adet kova içlerinde temizlik malzemeleri var bunlar sürekli duruyor bagajda pikniğe gidince katlanır maa ayriyetten 4 adet sandalye kapaklı soğuk tutan zımbırtı falan koyuyoruz işte bu full dolu iken doblonun değerini iyice anlıyorsunuz

Konu altlarda kalsa da ben hala UMUTLUYUM 🙂

alicem in dediğine katılıyorum ya can güvenliği tehlikeye gelmez biraz pahalı olacak ama orjinalde olan modeli alman senin için daha sağlıklı olacak

2014 DOBLO MAXİ Böyle bir seçenek sunmadı ne yazık ki. Bu opsiyon sonradan takılamıyorsa şayet bu yalnızca FİAT (KOÇ) politikasıdır. Başka bir açıklaması olamaz. KOÇ iki kumanda vermekten acizken bunları beklemek biraz lüks olacak gerçi. Ama Olmasa da böyle olsun, yine MAXİ olsun derim 🙂 DOBLO RAHATLIK VE HUZUR DEMEK...

Bursa'ya gidince ilk soracağım soru bu olacak. Taksınlar gider fabrikaya götürürüm arabayı 🙂

@Musa_06-18

Benim de 2012 model maxi elegance doblom var. Hız sabitleyici uzun yolda ihtiyac olduğunu fazla fazla hissettiriyor. Arabama muzik için ses sitemini kendim döşerken bir sürü boşta soket buldum. Yani bizim maxilerin elektrik tesisatı aynı premiolarla. Takılmaması için teknik olarak bir engel yok. Servisler hazır parçayı değiştirmekten başka bir şey bilmedikleri için yapılamaz diyorlar. Ben de aracıma Cruise Control takmak isterim araştırma içindeyim

@rahatsuz61
Dediğiniz gibi tüm sistem var ama yetkili servislerde ne onu yapacak yetki nede usta var milleti illegal yollara teşvik ediyorlar servislerde sonradan özellik eklemek (onların tabiriyle ) imkansız

Servis yapamam der tabi diyelim takti calismadi yada durdurunca devreden cikmadi bunu cozmek onemli olan ustanın usta olmadan bu sistemin calisma prensibini bilmesi gerekli ezbere iş yaptiklari icin bence takmaktan degil yapamamaktan ve ayar tutturamamktan korkuyorlar

Back