kanyak tarafından yazılan metin:
oatasoy tarafından yazılan metin:
halen anlamıyorum şimdi camlı koltuklu diye ruhsatta değiştirdik diyelim vergi yükselir mi düşer mi
soru 2 farzedelim ruhsatta kamyonet görünüyor işletmedim polis sorun çıkarır mı ayrıca tüvtürk sorun çıkarır mı
soru 3 ruhsata işlememiş araç aldım koltuklu ve camlı dieye ruhsata işletmek ne kadar tutuar yani kağır prosedir masrafları yukarıdaki arkadaş 1750 demiş ama sadece ruhsat mı değşecek başka yerlere gidiliyormu
hususi Otomobil vergisi 4-6 Yaş arası Yıllık 283 TL iken Bizim doblolar Panelvan sınıfına girdiği için 1-6 yaş arası 648 TL. 6 Yaş sonrası ise Yıllık panelvan vergisi 400 TL ye düşüyor. Ama şu da var Hususi otomobil sınıfda Motor hacmi yükseldikçe Vrgi de artıyor. Mesela 1,9 Dobloyu Hususi sınıfına sokarsanız Yıllık vergisi 1800 TL yapıyor. Panelvan araçlar 1900 motora kadar Yıllık 648 iken 1,9 Doblolar ruhsatta 1910 cc yazdığı için vergide Yıllık 977 TL yapıyor. Bende birtane de Transporter T5 Var. O da benim 1,3 maxi ile aynı vergi sınıfında. 1900 motorlu Kocaman transporterin vergisi ile 1.3 doblonun vergisinin aynı olması da bi acaip yani
🙂
bu Hesapları (link) adresinden görebilirsin..
Ruhsatınızda Kamyonet yazıyor ama Camlı koltuklu durumda ise Trafik mutlak ceza yazar 2000 tl civarında diye duymuştum. Tüvtürk de büyük sorun çıkartır. Ruhsatta ne yazıyorsa Araç o durumda olması lazım. Mesela Arkadaşımda Hyundai H100 pickup vardı. Muayeney girdi Ruhsatta Tenteli kamyonet yazıyor ama Tentesini zamanında sökmüş. Tente yüzünden Ağır kusurlu geçemedi. Burada tenteli yazıyor Tente taktırıp gelmen lazım dediler ve taktırdı da .
Araç şuan aç açık durumda ise ruhsatı değiştirmek 1000 tl civarı tutuyor. Bu işlemle sırasında Tadilat sebebiyle önce Tüvtürk den muayneden geçmeniz gerekiyor. Araç için gerekli proje falan almanız lazım. LPG yi ruhsata işletmek gibi. Tadilat projesi yani..