Soğuk çalıştırmada vuruntu

ilhan çevik

Yeni Üye
Doblo
Adı
ilhan
Kan Grubu
A RH +
Aracınız
Doblo
herkese merhaba benim araç 1.3 Multijet 2016 Motor soğukken marş bastığımda bir 10-15 saniyelik bir demirin demire vurma sesi var motorun arka tarafında geliyor bu kızdırma bujisi hatası verdikten sonra meydana geldi ve ort yakıt tüketimi 12 lt aşşağısınde değil bu neyden olabilir yaşayan var mı yardımcı olursanız sevinirim

Son düzenleme:
Mars motoru volant dişli çarpışması olabilir. Ama daha çok vıjjjj cııırrrrr böyle acı bir ses.

Motor yağ ne durumda? Ilk calismada yagsiz mi kaliyor acaba

Acı bir ses yok yağ iyi durumda yağ değişiminde de bir sıkıntı yoktu kızdırma bujisi arıza verdikten sonra oldu bu olay acaba benim düşüncem normal buji ateşlememi yapmıyor daha yeni arabayı garajdan çıkardım 123 viteslerde ayağımı gazdan çektiğimde bir uğultu sesi var çok az bir şekilde

merhaba arkadaşım maf senserünü kontrol ettir birde egr baktır

IMG-20241104-WA0000.webp
sorun enjektör de çıktı acaba neden oldu bakımları zamanında yapılıyor du

Ben arabayı alalı 3 4 ay oldu abi şimdi opetten başka petrolden almıyorum Eskişehir için bu grçerli abi birde enjektör değişti yapan usta uzun yolda biraz zorlaman lazım ki açılsın dedi biraz ses var düzelirmi acaba

Ben arabayı alalı 3 4 ay oldu abi şimdi opetten başka petrolden almıyorum Eskişehir için bu grçerli abi birde enjektör değişti yapan usta uzun yolda biraz zorlaman lazım ki açılsın dedi biraz ses var düzelirmi acaba
Enjektör kütüğünden gelir ses

Ben enjektör değiştirdim ses kesildi gibi ama bu benim yakıt tüketimi beni mahvediyor enjektörcü bana motor içi kurum tutmuş enjektör hava yakıt karışımını tam alamıyor diyo ama ben güvenmiyorum Eskişehirdeyim ama Eskişehir'de işini yapan usta yok bir zaman sonra bursaya arabayı götürecem Uludağ otomotive çünkü bilgisizlerin eline arabayı veremem artık Eskişehir hariç çevre illeride işini hakkıyla yapan usta varmı varsa yardımcı olabilir misiniz

Kaç lt yakıyor 100km de?
Soğuk ve kışa mesafe de yakıt çok farkeder. Şehir içi kaba taslak 7.5 10 arası yakar. Ayak alışkanlığı da önemli. Ben kışın 100 km de 7 8 lt gibi yakıyorum şehir ici.

ben şirket aracı doblo 2014 model devirli kullanıyorum o 7,5 ytakıyor benim ki baya 11,5 altına düşmedi yani bu bir anda yakıt tüketimi neden fazla oldu bir buji değişti enjektör değişti hala düzelmedi
benim ki 100 km de 12 13 yakıyor
devirsiz 11 yakıyor

merhaba arkadaşım maf senserünü kontrol ettir birde egr baktır
Merhaba, konudan bağımsız olacak ama, düşük devirde aracımda tekleme var sanki mazot gelmiyor gibi. Sürekli uzun yoldayken bu sorunum yoktu, ne zaman şehir içine geçtim günde 200km yapıyorum ve tekleme sorunu başladı. Sizce EGR ve MAP Sensörü bu gibi sorunlara neden olur mu? Aracım 1.9 JTD, ustalar turbosunda ve enjektöründe bir sorun yok diyor.

Ben yakıtı katkısız diye sadece Shell'den alıyorum yanlış mı yapıyorum acaba

Katkısız yakıt yok. Hepsi katkılı artık.

Bu arada harbiden 11 çok. Şirket aracı 1.6 120lik panelvan doblo var deli gibi sürüyoruz o yakmıyor 11 lt. Taş çatladı 9-10 lt yakıyor.

Ben sürekli kontrol ediyorum. Şimdi yavaş yavaş arttı. 8 lt filan. Özellikle kisa mesafe de yakıt artıyor. Araç geç ısınıyor vb.

Bulunur yakında derdi
Geçmiş olsun

Back