Sıcakken Çalışmama Sorunu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan eren22
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

eren22

Yeni Üye
Doblo
Adı
eren
Kan Grubu
A RH +
Aracınız
Doblo
Herkese iyi akşamlar aracım 2008 1.3 doblo. Araç sabahları falan sorunsuz tek marşta çalışıyor.Fakat belli bir süre yol gittikten sonra tekrar çalıştırmak istediğimde 20 30 saniye marş basmam gerekiyor zar zor şekilde çalışıyor.Bu sorun neyden kaynaklı olabilir daha önce yakıt regülatörü değişmişti sorun çözülmüştü ama kısa süre sonra tekrar başladı.Baskı balata değişimde sorduğum usta ise enjektörden yapar diyor bir türlü tam sorunu bulamadım.

Evet bu sorun çoğu zaman yakıt sistemi kaynaklı ve deneme yanılma olan sistem enjektör diyorsunuz bakımları yapıyorsunuz geçmiyor kızdırmaları değişiyorsunuz geçmiyor en ucuzu bu kızdırmaları hiç değiştiniz mi?

eren22
Öncelikle geçmiş olsun.Sorununuz bir enjektörcüye giderek çözülebilir .Enjektörlerini geri dönüş testi yaptır sonrasında fiber patlak olan enjektörünün tamir bakımı yaptır sorunun çözülecektir.

Evet bu sorun çoğu zaman yakıt sistemi kaynaklı ve deneme yanılma olan sistem enjektör diyorsunuz bakımları yapıyorsunuz geçmiyor kızdırmaları değişiyorsunuz geçmiyor en ucuzu bu kızdırmaları hiç değiştiniz mi?
valla araç 10 senedir bizde sanırım hiç değişmedi kızdırmalar hatırladığım kadarıyla bloğa kaynamıştı o yüzden değiştirememiştik

eren22
Öncelikle geçmiş olsun.Sorununuz bir enjektörcüye giderek çözülebilir .Enjektörlerini geri dönüş testi yaptır sonrasında fiber patlak olan enjektörünün tamir bakımı yaptır sorunun çözülecektir.
ben tamiri olmuyo diye biliyordum o zaman bir enjektörcü bulup baktırmak lazım yenilerine 30 40 fiyat vermişlerdi

Tamir bakımı yapılmış testten geçmiş enjektörle değiştirebilirsiniz. Hangi ilde oturuyorsun bilmiyorum fakat B**** dizel servislerinde revizyon yapanlar var.Sizin sıkıntıyı 4-5 sene önce aracımda yaşadım.Fiber patlak olan enjektör tamir edildi, açılmışken enjektör memelerini değiştirirseniz iyi olur.

Back