OFLURECEP
Azimli Üye
Doblo- Kayıt
- 3 Haziran 2025
- Adı
- Recep
- Kan Grubu
- A RH +
- Aracınız
- Doblo
- Modeli
- Premio
- Motor
- 1.3 Multijet
- Araç Yılı
- 2009
- Renk
- BOLERO KIRMIZI
Evet yeni aldım, tofaş kullanıyordum daha önce.Normal bir durum abs erken devreye girebilir rampanın durumuna göre sensör aşırı rampalarda yağmurlu havalarda daha erken devreye girebiliyor ısındığında balata disk ve hidrolik akışkanlık daha rahat oluyor sorun görmüyorum aracı yeni mi aldınız yeterince tanımıyorsunuz herhalde
dediğin sorun sabahları bizde de oluyor, frene dokununca kapma yapıyor 3 4 basış sonra dengeleniyor, hidrolik değişti balata disk değişti yine de sorun mevcut, sanırım dikkat ettiğime göre arka frenler kapıyor, el freni teli belki hemen bırakmıyor olabilir diye şüpheleniyorum ben ama büyütülecek bir durum değil bizimkisi.
sizinki sürekli böyleyse hafif çakıllı yerde az fren yap bak bakalım hangi fren kapıyor
Akrabamda aynısını dedi, kışın daha çok yapar onu diye. Ama bunun böyle olması bence normal değil. Özellikle buzlu alanda bayır aşağı ilk hareketi yaparsak kaza kaçınılmaz olur. Bana göre bir sorun bu.Kampanalardan yapıyor bu normal. Kampanaları sökülüp balata spreyi ile temizletirin biraz daha iyi oluyor ama gene aynı problem olacaktır. Ben genelde ilk hareketini geri yapıyorum ve hafif frene dokunuyorum. Kapma azalıyor.
Kışın kar da zaten direk belli ediyor
Ben baktım iki kere kapma yaptığı yeri net şekilde inceledim ikisinde de iki arka teker kapma yapmış, kampanalardan ziyade kampanayı geren el freni teli salmıyor da olabilir,Akrabamda aynısını dedi, kışın daha çok yapar onu diye. Ama bunun böyle olması bence normal değil. Özellikle buzlu alanda bayır aşağı ilk hareketi yaparsak kaza kaçınılmaz olur. Bana göre bir sorun bu.
Ben baktım iki kere kapma yaptığı yeri net şekilde inceledim ikisinde de iki arka teker kapma yapmış, kampanalardan ziyade kampanayı geren el freni teli salmıyor da olabilir,
Buzlu yerde araç yokuş aşağı şekilde ilk freni zaten yapmazsin, kaldı ki bayır aşağı buzlu yerde inerken arka tekerlerin tutmasının pek kontrolden çıkaracak durumu olmaz
Hava eğer buzlanacak derecedeyse el freni ya hiç çekilmez ya da bir tık tutacak kadar çekilir, çünkü el freni de donup kendisini salmaz, bu kampanaları araçların tümünde geçerli bir şey.