park sensörü sorunu

ShimSegh

Azimli Üye
merhaba beyler.aracımı aldığımda üstünde gelen park sensörü vardı.aracımı 2 yıl gibi bir süre kiraya vermiştim geçenlerde aldım.fakat bir kaç sorunu vardı.biri sorunu birde park sensörü.eskiden geri vitese takınca dit dit diye uyarı sesi filan verirdi şimdi hiç tepki vermiyor.benim buna yapabileceğim birşey varmı yoksa servise mi götüreyim ?

Sevgili kardesim tanisma bolumunde kendini tanittigina gore sorularina dilimizin dondugunce bilgimiz yettigince cevaplamaya calisalim...evvela park sensorunun sorusuna cevap verelim ...senin aracindaki park sensoru mu yoksa geri vites uyari buzzerimi bilmiyorum...eger ger vites buzzeri ise geri vites lambasindan alinan+voltaj kablosu kopuk veya sase almiyor veyahut su kacip bozulmus olabilir...ama cihaz geri vites mesafe sensoru ise sorunun birkac ihtimalli olabilir...bu cihaza geri vites lampasindan alinan +voltaji veya sase gelmiyor olabilir tampona takili sensorler bozulmus olabilir veya sensorler calisiyordur ama uyarici sesi veren buzzer bozulmus olabilir veya sensorlerden biri bozulmusturda sensor beyninden fisleri cekilmis olabilir...bu cihazin beyni muhtemelen soldadir ama nadirende saga takabiliyorlar...bagaji ac taban bolmasinin sol vveya saginin altinda veya yine bagaj icinde sol veya sag doseme icinde beyni bul bak bakalim voltajlar geliyormu geliyorsa buzzer yani sesi veren kisim kablo ile one mi gidiyor yoksa beynin uzerindemi ...sensor kablolari takilimi oksitlenme varmi .... Beceremezsen bana tekrar yaz yardimci olmaya calisayim ....
Gelelim cd calar sorusunun cevabina
Simdi biz cd yi cihazin agzina degdirdiginde icine ceken mekanizmaya kafa sensoru ve kafa motoru diyoruz.....muhtemelen bu bozuk iyi bir elektronikci tamirini yapar...olmazsa komple loder degisir sorun hallolur .....umarim faydali olabilmisimdir kardesim....

cok tesekkur ederim abi bilgiler icin.yarin ilk olarak deneyecegim hepsini.birde bugun bindigimde birsey farkettim, cd calarin ustunde cd-in yazisi yaziyor ama icinde cd yok ve bugun bir kaz kec durduk yere reading dedi sonradan error cd yazisi cikti.teybin yazilimindan kaynaklanan bir sorun olabilirmi bu ?

ShimSegh tarafından yazılan metin:
cok tesekkur ederim abi bilgiler icin.yarin ilk olarak deneyecegim hepsini.birde bugun bindigimde birsey farkettim, cd calarin ustunde cd-in yazisi yaziyor ama icinde cd yok ve bugun bir kaz kec durduk yere reading dedi sonradan error cd yazisi cikti.teybin yazilimindan kaynaklanan bir sorun olabilirmi bu ?

Hayir hayir sen eminmisin cd calarin icinde cd olmadigindan bak kafa moturu icinde cd vars sensor emri almaz ve reading ve error cd yazisi da icinde cd varsa yazar ...acaba senin eject tusunmu calismiyor veya loder takilimi kaldi cd yi vermiyor cihazin sokme anahtari varsa cihazi cikar ust kapagi sokup bir bakiver sokme anahtari yoksa 4 tane 5 lik insaat civisi isini gorur bilgine kolay geksin

bakiergul tarafından yazılan metin:
ShimSegh tarafından yazılan metin:

Hayir hayir sen eminmisin cd calarin icinde cd olmadigindan bak kafa moturu icinde cd vars sensor emri almaz ve reading ve error cd yazisi da icinde cd varsa yazar ...acaba senin eject tusunmu calismiyor veya loder takilimi kaldi cd yi vermiyor cihazin sokme anahtari varsa cihazi cikar ust kapagi sokup bir bakiver sokme anahtari yoksa 4 tane 5 lik insaat civisi isini gorur bilgine kolay geksin

yok abi eminim.zaten cd cikartma tusuna basinca o yazi kayboluyor ama cd filan vermiyor.ama ses geliyor yani calisiyor cikartma mekanizmasi.ayrica bir tusuna basiyorduk cdyi okusun diye, neyse iste o tusuna basinca no cd diyor bu seferde.birde dun aksam cdyi kendi elimle soktum icine kadar, cd giriyor ama hic bir hareket yok.sonra eject tusuna basincada cikartiyor.

Anliyorum bu durumda sevgili kardesim senin yapabilecegin birsey yok ... Bu konuda sana tamirci yolu gozukuyor...

2016 Premio plus 1,6 motor da park sensörü varmı. Varsa neden çalışmıyor olabilir. Bir düğmesi varmı araç içinde

2016 Premio plus 1,6 motor da park sensörü varmı. Varsa neden çalışmıyor olabilir. Bir düğmesi varmı araç içinde
Olması gerekiyor. Düğmesi bulunmuyor diye biliyorum. Belki arızalıdır. Arıza veriyor mu?

Aracınızda park sensörü var fakat sensörün kendi hoparlörü var onda sıkıntı olmuş olabilir sensörde arıza olsa devamlı çalar ve susar çalışıyor olsa çalıştığına dair ses çıkarır ve susar nesnelere 120cm den yaklaştıkça ses çıkarmaya başlar yaklaştıkça ses sıklığı ve şiddeti artar.Sağ yolcu koltuğunun altındadır genelde hoparlör onun tesisatını ve durumunu kontrol edebilirsiniz yada en sıkıntılı durum beyni tamamiyle bozulmuştur.

Back