mertsoy
Azimli Üye
Doblo- Kayıt
- 12 Ekim 2021
- Adı
- mert
- Kan Grubu
- A RH +
- Aracınız
- Doblo
- Modeli
- Panorama Premio
- Motor
- 1.6 Multijet
- Araç Yılı
- 2016
- Renk
- beyaz
Sensörleri üzerinde buzlanma olunca veya çamur benzeri devre dışı uyarısı veriyor temizlerseniz düzelir..Arkadaşlar 2016 Doblo park sensörü devre dışı uyarısı alıyorum arıza ne olabilir sigorta ise yeri neresi sensör ve arızalı ise arızalı olanı nasıl tesbit edebilirim saygılar
Yok çamur ile alakalı değil gözler temizSensörleri üzerinde buzlanma olunca veya çamur benzeri devre dışı uyarısı veriyor temizlerseniz düzelir..
Geri viteste ses yok geri lambası yanıyor sensörleri soktum birtanesinin arkası delinmiş Su almış yıkadım temizledim taktım ama çalışmadı galiba sensör arızalandıGeri vitese taktığınızda hiç uyarı sesi geliyor mu? Ses varsa sistemde elektrik var demektir bazen elektrikte olsa hoparlör arızalı oluyor ama o sensör arızası vermez,en götü ihtimal park sensörü beyni arızası ama sizde olduğunu sanmıyorum. Bir tanesi bile arızalı olsa sistem devamlı surette çalar ve susar.Öncelikle kontağı yarıda açın geri vitese koyun parmağınızı her bir sensör üzerinde gezdirin hafif elektriklenme olur hangisinde yoksa o arızalıdır.Bazen çok basit durumlarda olabilir sensörler aşırı kirlenmiştir ve kiri engel olarak tanıyabilir iyice temizleyin.Basit olanları bir deneyin düzelmezse diğer ihtimallere bakılır.