önden gelen ses

Durum
Konu tartışmaya kapatılmıştır.

geremy

Onursal Kurucu
merhaba arkadaşlar
dün uzun ve dik bir inişden hızlı bir şekilde indim.yol çalışması sebebi ile yer yer tozlu bölümler vardı.
şehir içinde durmaya yakın sert fren yapınca ön frenlerden ses ve hafif sarsıntı gelmeye başladı.balata daha 15 binde.
acaba frenlerde ısınma olduğu içinmi
yoksa toz girdiği içinmi bu ses geliyor yada başka bir arızamı var.

abi bence toz yüzündendir bende de olmuştu

abi merhaba tam anlayamadım şu an bile mi sarsıntı var yoksa o andamı oldu sadece. Isındığından olmuş olabilir buda abs nin erken devreye girmesine neden olabilir.

Şu an hala dediğim problem varsa bi frenciye gitmende fayda var. Frenler ıslakken sudan geçtiysen diskler eğilmişti buda sarsıntı yapar.

inşallah öyledir.
cevap için teşekkürler.

bu arada ufaklık nasıl oldu. inşallah sıkıntı yokdur
tekrar geçmiş olsun.

abi merhaba tam anlayamadım şu an bile mi sarsıntı var yoksa o andamı oldu sadece. Isındığından olmuş olabilir buda abs nin erken devreye girmesine neden olabilir.

Şu an hala dediğim problem varsa bi frenciye gitmende fayda var. Frenler ıslakken sudan geçtiysen diskler eğilmişti buda sarsıntı yapar.

abicim frenler biraz ısındı.ama su değmedi.
şehir içine girince bu dediğim durum oldu.bu gün kullanmadım
sadece site içerisinde gölgeye çekip branda örttüm

bende abs yok.
ama sanki abs li araçda frene sonuna kadar basınca oluşan titreşim gibi geldi.

inşallah öyledir.
cevap için teşekkürler.

bu arada ufaklık nasıl oldu. inşallah sıkıntı yokdur
tekrar geçmiş olsun.

iyiye gidiyoruz abi inşallah bekliyoruz

mustafa abi aşırı ısınmadan dolayı otme olmustur ama sarsıntı olması için dısklerde eğiklik olması gerekir

bizim doblodada sındığında balatalar otmeye basladı bgun gösterdım balatalar daha yarıdaymıs son 20binde değiştirdik şuan 47 binde adam abi sen hiç frene basmıyor musun? dedi balatalar şuan 27bin kmde serviste opar takılmıştı 20 bindede balataları boşuna değiştirdiler bitmemişti cunku

abicim frenler biraz ısındı.ama su değmedi.
şehir içine girince bu dediğim durum oldu.bu gün kullanmadım
sadece site içerisinde gölgeye çekip branda örttüm

bende abs yok.
ama sanki abs li araçda frene sonuna kadar basınca oluşan titreşim gibi geldi.

abs yok mu?emin misin?

benimki dinamik
güvenlik paketi yani abs ve 2.hava yastığı yok.

kaygan yada buzlu yolda abs olmaması avantaj oluyor bazen ... dogan model aracımdan tecrubelıyım 😛

abs illaki faydalıdır.
fakat fren mesafesini bilinenin aksine kısaltmaz uzatır.

Evet mesafeyi uzatir ama dengeli durmasini saglar

asıl amacı dengeli durması değil ön lastiklerin bloke olup yön verememe durumunu ortadan kaldırmaktır.

yoksa benim doblodada abs yok gayet dengeli duruyor.

asıl amacı dengeli durması değil ön lastiklerin bloke olup yön verememe durumunu ortadan kaldırmaktır.

mustafa abi 130 140 ile freni kokle bi absli birde abssiz araba ile dene aradaki dengeyi anlarsin ama amaclari arasinda dediginde var

raptor bunu beğendi!

abs'nin asr ve esp ile birlikte kullanılması lazım.bunun en basit örneğini fiorino-nemo-bipper ortak geyik testinde (moose test) görebilirsiniz.bu araçlardan bipper ve nemoda sadece abs,fiorinoda ise abs+asr+esp var.fiorino testi hatasız geçerken,aynı araba olmasına rağmen nemo takla atıyor.bunun üzerine bipperi denemeye bile almıyorlar.çünkü aynı araç.

abs yönlendirmeyi arttırıyor ancak sürücünün aracın dengesine göre fren pedalini boşaltması şart.aksi halde öne ve manevra yönünün tersine etkiyen kuvvetlerin bileşkesi aracı deviriyor.

bahsettiğim test bu linkte mevcut.isteyenler izleyebilir.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=3Ir-y2oPXbA[/youtube]

aynı olay tekrarlandı
ama araç yıkanınca geçiyor
demekki tozdan yapıyormuş.
yardımcı olan arkadaşlara teşekkürler konu kapatılmıştır.

Durum
Konu tartışmaya kapatılmıştır.
Back