Yardım Multimedya Ekran Donması

lazhoroni

Yeni Üye
Doblo
Adı
DURSUN
Kan Grubu
0 +
Meslek
Muhasebeci
Aracınız
Doblo
Modeli
Trekking
Motor
1.6 Multijet
Araç Yılı
2021
Renk
Siyah
Merhaba arkadaşlar,
2021 model doblo trekking. Bugün seyir halindeyken daha önce karşılaşmadığım bir sorun yaşadım ve tecrübelerinize danışmak istedim.

Sorunun Detayları:
Seyir halindeyken aracın multimedya ekranı aniden tamamen dondu. Yaşadığım durumu maddeler halinde özetlemem gerekirse:
  • Dokunmatik ekran hiçbir şekilde tepki vermiyordu.
  • Panele bağlı fiziksel medya tuşları da işlevsiz hale geldi.
  • Telefona bağlı olan CarPlay bağlantısı koptu ve tekrar bağlanmadı.
  • Telefonumu şarj ettiğim USB portundaki güç de kesildi, yani şarj işlemi durdu.
Denediğim Çözümler ve Sonuç:
  1. Aracı Kapatıp Açmak: Sorunu fark edince aracı müsait bir yerde durdurup kontağı kapatıp tekrar açtım ancak multimedya ekranı aynı donmuş şekilde kaldı, düzelmedi.
  2. Güç Tuşunu Kullanmak: Multimedya sisteminin açma/kapama tuşuna kısa basınca sadece ekran kararıyor, sistemin kendisi kapanmıyor. Aynı tuşa 10-15 saniye kadar uzun süre basılı tutmayı da denedim fakat bu da herhangi bir resetleme işlemi yapmadı.
Geçici Çözüm:
Gideceğim yere vardığımda aracı park ettim ve yaklaşık 5 dakika kadar tamamen kapalı bir şekilde beklettim. Aracı tekrar çalıştırdığımda multimedya ekranı normale dönmüştü ve tüm fonksiyonları (dokunmatik, CarPlay, USB) sorunsuz çalışıyordu.

Asıl Sorum:
Bu durum yolda tekrar başıma gelirse, aracı 5-10 dakika stop edip beklemek dışında daha pratik ve hızlı bir çözüm yöntemi var mıdır? Bu multimedya sistemini, aracı tamamen kapatmadan yeniden başlatmanın (soft reset) bir tuş kombinasyonu veya farklı bir yöntemi mevcut mu?
Benzer bir sorun yaşayan veya çözümünü bilen arkadaşlar tecrübelerini paylaşırsa çok sevinirim.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Back