motoru ilk çalıştırdığımda stop ediyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ahmettt
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

ahmettt

Yeni Üye
merhabalar. ben 2004 model 1.2 actuel doblo kullanıcısıyım. aracımda BRC marka lpg mevcuttur. sıralı sistemdir. 20 gün önce marşa bastığım zaman hemen çalışan motor 1-2 saniye içinde stop ediyor. ikinci ve sonraki marşa basışlarımda hemen motor ilk hareketi aldıktan sonra gazı köklüyorum ve motor 1-2 saniye rölanti çok düşük bir vaziyette stop etmeye yakın biçimde çok fazla sarsılarak çalışıyor ve rolanti normale döndükten sonra artık stop etmiyor ve rölanti normal seviyede çalışıyor. gün içinde aracı eğer 3-4 saat çalıştırmazsam aynı sorun ortaya çıkıyor ama aracı mesela 30 dk kullandıktan sonra bir yere park ettim ve 1 saat içinde geri geldim tekrar çalıştırdım yine sıkıntı olmuyor. yani aracı en az 3-4 saat ve ya gece çalıştırmadığım zaman bu sorun ortaya çıkıyor. servise götürdüm. gaz kelebeğini temizledi ertesi gün sorun yaşamadım ama sonra tekrar oldu tekrar götürdüm sorun yok dendi. aracıma daha fazla hasar vermesinden endişeleniyorum. malesef fiat yetkili servislerinde kaliteli eleman çalışmıyor. çünkü km hız göstergem çalışmadığ için yetkili servise gittiğimde km saati arızalı değişimi 700 lira dendi ama sıradan bir oto elektrikçiye götürdüğümde aracı kriko ile kaldırıp altına yatıp 30 saniye içinde arızayı giderdi ve benden 25 lira aldı. yani ben o anda serviste yapın deseydim boş yere cebimden 700 lira para çıkacaktı. şikayet bile ettim bu yüzden. her neyse lütfen bana yardımcı olunuz. aracı sürekli olarak lpg de kullanıyorum benzin uyarı lambası sürekli yanıyor. yani ayda 10 liralık benzin alıyorum acaba benzin pompasından kaynaklanıyor olabilir mi diye düşünüyorum ama sanayiye gitmeden önce burda bu konu hakkında bilgi almak istedim. şimdiden ilginiz için teşekkür ederim...

sn ahmettt lütfen lütfen tanışma bölümünde kendinizi tanıtınız.kendini tanıtmayan üyelerin mesajlarını cevaplamıyoruz.

ahmet bey bujilerinizi ve hava filtrenizi öncelikli olarak kontrol ettirmeniz gerekiyor.kışın bu tüp sıkıntılar genelde buji kaynaklı olabilir.

bujilerinizi kontrol edin,temizleyip ayarlayın,gerekiyorsa değiştirin.

ayrıca sürekli aracınızda deponun dibindeki benzini kullanmanız aracın teklemesine sebep olabilir.zira 2004 model bir arabanın deposunda 8 yıla yakın bir üsredir kullanılan akaryakıtın tortusu birikmiştir ve siz deponun dibini kullandığınız sürece araca pis benzin girmektedir.bu durum hem benzin filtrenizin tıkanmasına hem enjektör ve yakıt sistemizinizn erken kurumlanmasına neden olur.

aracınızın problemi tüple alakalı değildir.çünkü sıralı sistem araçlar sabah ilk çalıştırmada otomatik olarak benzinle çalışır!araç ısınıp tüpe geçince sorun kalmadığına göre sorun benzin sisteminde demektir.

deponun dibini kullanmayın,benzin filtrenizi ve enjektörlerinizi,ayrıca boğaz kelebeğinizi tekrar kontrol edin. (depo dibini kullandığınız için)

bujilerinizi elden geçirin,gerekirse değiştirin.

sorununuz devam ederse veya sorunun buralardan kaynaklanmadığını düşünüyorsanız tekara bize bildirin.

Back