motor yağı

Durum
Konu tartışmaya kapatılmıştır.

xerdalx05

Daimi Üye
bugün bağcılarda oto tamircisi aradım ve evimin yakınların da devamlı müşterisi bulunan sağlam arabaların olduğunu gördüm ve bi fiyat aldım 100 tl istefi yağı filtreleri filan ne kullanacaksa hepsını gösterdi.Motor yağı için MAXIMUS 5W-30 yağı kullandığını söyledi bu yağ hakkında görüşleri olan varmı ve diğer filtre kitini kendim dışardan alsam opar filan kalitesi ve performansı farkedermi.

erdal abi senin tasnıdık ustan yok mu

bence bi parçacıya git 1.3 multijet bakım de onlar sana verecek maximus petrol ofisinin yağı bazı taksiciler kullanıyor biraz uygun fiyatlı ama ben selenia almanı tavsiye ederim

selenia motor yağı servisin kullandığı

opar filitre takımı

bunlar 90 lira falan tutar zaten en fazlada kontroller ve bakım ücretide 20 lira falan aşlırlar ama ben d1 e bakım yaptırırken arabanın heryerini kontrol ettiriyordum ozamanda 40 50 lira işçilik alıyorlar ama bu ya değişimi filitreler falan 20 lira alırlr

ilk bakımda 5W30 sonraki bakımda 5W40 kullandı servis şimdi hangisini tavsiye edersiniz

1,3 multijet için 5w30 yağ kullanılır markasıda selania tercihimdir

bugün bağcılarda oto tamircisi aradım ve evimin yakınların da devamlı müşterisi bulunan sağlam arabaların olduğunu gördüm ve bi fiyat aldım 100 tl istefi yağı filtreleri filan ne kullanacaksa hepsını gösterdi.Motor yağı için MAXIMUS 5W-30 yağı kullandığını söyledi bu yağ hakkında görüşleri olan varmı ve diğer filtre kitini kendim dışardan alsam opar filan kalitesi ve performansı farkedermi.

delphi filtre kitlerini kullanabilirsiniz.

5w30 1.3 multijetler için kullanılan kışlık yağdır.1.3 multijet motorlara kışın 5w30 yazın 5w40 yağ kullanılır.maximus isimli bir yağ duymadım.ama yağ tercihi için shell veya castrol 5w40 yağını yaz mevsimi için kullanabilirsiniz.kış için ise aynı markaların 5w30 yağını kullanmanız önerilir.

mobilin şu yağlarını öneriyorlar sizce nasıldır.

Marka
FIAT

Model
Doblo 1.3 Multijet

Motor
DT

Yıl
2004-2009

Mobil 1 New Life 0W-40

Uygulama Tavsiye Kapasite (litre)
Motor (DT) Mobil 1 New Life 0W-40 3.0
Mekanik şanzıman Mobilube 1 SHC 75W-90 2.0
Otomatik transfer
Diferansiyel Vites Kutusundan
Soğutucu (50%) Mobil Antifreeze Advanced 6.2
Fren yağı MOBIL BRAKE FLUID DOT4
Servo direksiyon Mobil ATF 320

mehmet ali bey 0-40 tam sentetik yağdır.pahalıdır kalitelidir ama biraz incedir.bu yağı bizim arabaların eksiltmesi riski var.çok kontrollü kullanmak lazım.

raptor ustam karıştırdın herhalde ben mustafa.

pardon mustafa bey...kusura bakmayın.2 haftaya yakın oldu yollardayım.bir türlü evin yolunu bulamadık...bi süre daha böyle gidecek.yorgunluğuma verin.

ALLAH kolaylık versin ustam.seyahat zor iş.

roaptor abi hayırdır bi mahsuru yoksa ne seyehati sen uzunyol şöförü müsün*helpless*

roaptor abi hayırdır bi mahsuru yoksa ne seyehati sen uzunyol şöförü müsün*helpless*

yok oğuz...uzun yol şoförleri benim kadar yol yapamaz! 😀 😀 😀

abi peki ne iş yapıyorsun sen hep yollardasın ALLAH kolaylık versin 🙂

sağol oğuz.sende bi araştırma isteyecem.doblonun vites kolundan şanzımana kadar olan parçalarının bir şemasını bulabilirmisin?

sağol oğuz.sende bi araştırma isteyecem.doblonun vites kolundan şanzımana kadar olan parçalarının bir şemasını bulabilirmisin?

bakıyım abi bulabilirsem eklerim

abi nette öyle bi araştırıdım netten tam doğru şemalar çıkmaz bunun için servisten yafa fiatın bi programı var onu almak gerekir ancak ondan ulaşabilirz

Arkadaşlar benim aracın 30.000 lik bakımı geldi. Yağı kendim almak istiyorum. İzmirdeki fiat servis shell helix ultra ext 5w30 kullandı 20.000 lik bakımda ama şubat ayı başıydı. Bursadaki servislere sordum selenia ile Opet markalarını kullanıyorlarmış. Ben açıkçası Helix kullanma taraftarıyım. 5w40 nasıl olur, uyar mı?
Bu arada araç 1,9 MJ.

bence fabrikanın önerdiği vizkozite değeri,ndeki yağı kullanın markanın da kalitei olması önemli ben seleniadan yanayım selenia ile motor sessiz çalışıyor

Arkadaşlar benim aracın 30.000 lik bakımı geldi. Yağı kendim almak istiyorum. İzmirdeki fiat servis shell helix ultra ext 5w30 kullandı 20.000 lik bakımda ama şubat ayı başıydı. Bursadaki servislere sordum selenia ile Opet markalarını kullanıyorlarmış. Ben açıkçası Helix kullanma taraftarıyım. 5w40 nasıl olur, uyar mı?
Bu arada araç 1,9 MJ.

1.9 multijetler için 10W40!kitapçıktan kontrol edebilirsiniz.

Durum
Konu tartışmaya kapatılmıştır.
Back