Yardım MOTOR YAĞI

Erhan B

Azimli Üye
Adı
erhan
Kan Grubu
0 +
Modeli
Araç Yılı
2007
MERABA ARKADAŞLAR 2007 D2 ARACIMA SELENİA 5.40 YAĞ KOYDUM 2 BİN KM OLDU DAHA YAĞ ÇUBUĞUNU ÇEKİP BAKIYORUM SANKİ 15 BİN YAPILMIŞ GİBİ KAPKARA OLMUŞ YAĞ NEDEN BOYLE OLUYOR ACABA YOKSA DİZELLER HEPMİ BÖYLE ÇABUK KARARTIYOR.YAĞI.

@Erhan B
Dizel araçlarda böyle oluyormuş ustalar öyle söylüyor.

@Erhan B

Dizel araçlarda koyu olması normal bazı yağlar kalitesinden dolayı daha uzun zamanda kararır ama dizel yapısı gereği o yağ benzinliye göre daha çabuk siyahlasir.. önemli olan yağın yapısının bozulmaması.. bu yüzden dizelde 10 bin km değilde örneğin 7 yada 7500 km de bir yağ değiştirirseniz motorunuz için daha sağlıklı olur. Birde belli periyotlarda karter söktürüp içerde Azda olsa kalan yağı karter temizliği ile bertaraf ederseniz yeni koydugunuz yağa eski kalıntıların bulaşması azalmış / önlenmiş olur..

çok işlginç neyse dedin gibi 7000 km ye gelince deiştiricem çünkü hiç hoşuma gitmiyor bu yağ şekli yagı deiştiricem ama bu sefer castrol yada total koycam bakalım hayırlısı tşk arkadaşlar.

Ben aracıma dandik opar yağından sonra motul tam sentetik yağ koydum. Opar yağ 500 kmde simsiyah oldu motul 500 kmde kararmamıştı. Bir 10 gün içerisinde uzun yola çıkıcam. Varınca yağını kontrol edicem tekrar kararma var mı yok mu yazarım.

Bende aldığımda tertemizdi lakin şuan bakıyorum kararmış. Herhalde olası bir durum. 10bin km den önce 7-8 bin kmlerde değiştirmek dedikleri gibi faydalı olabilir.

Back