Doblo Motor yağı ve değişimi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mkl
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

mkl

Aktif Üye
Adı
Mehmet köle
Modeli
Renk
Beyaz
Merhabalar aracimin yag degisim zamani geldi servise gitmicem opar yerine bu yagi kullansak olurmu

Dosyalar

• Screenshot_20190225-153506_Chrome.jpg
    Screenshot_20190225-153506_Chrome.jpg
    144,7 KB · Okunma: 60
C2 yazanlar uyuyor Fıat araçlara

• Beğen
Tepkiler: mkl
Castrol'ler İyidir . Her zaman Castrol Kullanırım

Motul 8100 X-Clean varsa EFE pahalı olduğu için bılamazsınız FE 5W30 5 litre olanından alın yalnız aracımızın filtre dahil yağ kapasitesi 1.6 ise 4.9 litre.

Dün 3 tane ucuza Bosch Yağ filtresi satın aldım yağ dışındaki diğer kalan filtrelerin Mann versiyonun kod isimlerini buldum yaza doğru onlardan da satın alacağım.

Yağ dışında diğer parçalar opar muadilinden pahalı olacak ama kaliteliler. Opar’ın ince kağıt gibi olan filtresini gördükten sonra tövbe edip Avrupa malı filtreler aramaya başladım.

Aracını benim gibi müzelik saklamak isteyenlere parçaların ismini yazarım.

Selenia iyidir 80 yıla yakın Fiat için yağ üretiyor

Ben resmini attim sari kutuli olan varya hocam ondan kullaniyim diyorum olursa siparisini verecem

5 litrelik olanını bulmak çok zor. Bu yüzden motul aldım memnun kaldım 11 ay oldu arabaya koyalı hiç sorun yaşatmadı.

Artısı eksisi gözlemin var mı dikkatinizi çeken

Benim aldığım buydu hala satılıyor.

(link)

@MEHMET78 eksisini görmedim artısı var az da olsa motor sessizleşiyor. Soğukta ilk çalıştırmada çıkan sesleri kesti. Gerçi ondan önce servis dandik opar 5w40 yağ atmıştı motora ondan sorun çıkmıştı. Motul atınca düzeldi. Birde yağ çubuğuna baktım yine eksilme yok ne koyduysam hala o seviyede. Koyalı 11 ay yaklaşık 7000 km oldu.

@doktoryusuf bahsettiğim yağ filtreleri geldi kalitesi iyi sağlam

Dosyalar

• E1E714E3-A799-41FA-B85A-9550FBEE203E.jpeg
    E1E714E3-A799-41FA-B85A-9550FBEE203E.jpeg
    1,1 MB · Okunma: 29
5w40 yağ yerine 5w30 yağ mı koydunuz

Bana dediyseniz 5w40’ı ben değil aptal servis koymuş bende geç farkettim faturaya 5w30 yazmışlar ben bir ay sonra farkettim yağ kartında 5w40 yazıyordu gidip sordum birşey olmaz dediler bende o gün servislerle ilişiğimi kestim. 5700 kmdeki arabaya 5w40 yağ niye koyulur ki? Adana da antalya gibi sıcak iklimde de değilim ki ülkemizin kuzey kesminde takılıyorum hep karadeniz sahil şeridinde yolculuk yapıyorum edirneden trabzona kadar gittim araçla.

Yüksek km olsa derim ki yağ kaçırıyorda koydular o da yok daha yeni araç yağ filan yaktığı da yok. Ellerinde kalmış 5w40 kime kitlerlerse. Bide o yağa 210 lira yazmışlardı faturada.

5w30 alıp kendim değiştirdim. Servise işim düşmez inşallah bir daha gitmek istemiyorum.

Back