SonYolcu
Onursal Üye
Doblo- Kayıt
- 25 Ağustos 2016
- Adı
- Kahramankent
- Kan Grubu
- A RH +
- Aracınız
- Doblo
- Modeli
- Urban
- Motor
- 1.3 Multijet
- Araç Yılı
- 2014
- Renk
- Beyaz
Motor devrini düşürmeden küçük vitese alma yığdırmadır.Düz yolda mesela 5.vitesli bir araçta 5.viteste 2500-2600 devire gelip 4.vitese alırsanız motor ınn benzeri ses çıkardığını duyarsınız fakat 5.viteste 1700- 1800 devire geldiğinde 4.vitese düştüğünüzde motorun bu sesini duymaz sanki vites değişmemiş ama arabayıda baymadan gidiyormuş gibi hissedersiniz.Kısacası vites düşerken 2 bin devir altına düşmeye yükseltirken de 3 bin devir ve civarına çıkıp yükseltirseniz aracın daha rahat gittiğini hissedersiniz.Yokuş yukarı giderken vites düşmede 2 bin devir altına düşürdüğünüz de aracın toparlamadığını görürsünüz 1.3 motorda böyle yokuş yukarı yollarda bayılarak 5.viteste 2 bin ıkıbin beşyüzBen genelde her araçtan aynı mantık ile fren yaparım. Önce vites düşürür sonra fren e basarım. Yokuşta ineceksem örn. 1 veya 2 de sabit devirde hafif fren ve motor kontrolünde inerim. Motor frenini sonuna kadar kullanırım. Siz bu duruma "yığdırma" demissiniz. Ben bir zararını görmedim. Bilâkis yapmaz isek D1 doblo çoğu zaman ağır fren isteyen hallerde hayatta durmaz. Tecrübe ile sabit. D1 en zayıf fren sistemine sabit. Ani fren gerektiren Çoğu zamanda hep tırsmışımdır. Bir kaza olmadı çok şükür.
Boşa atıp fren yapmak bu arada çok zarar veriyor. Şirket araçlarımızda böyle kullananlar var. Balatalar çok çabuk aşınıyor. 2019 doblo var , çoğu zaman şehir ici kullanıyoruz. Sürekli erken balata değişimi yaşanıyor.
Aracına uzun yıllar sorunsuz binmek istiyorsan yetkili servisten şaşma.2014 de sıfır km aldım o günden beri yıllık bakımını serviste yaptırıyorum bir defa wunder hava filtresi takıldı sanayide taktığıam taktıracağım pişman oldum.Şükür şu anlık yok arıza sadece kafama takılan bir şey sormuştum ama 100 bin bakımına girecek araç Bosch servisi ile anlaşmayı düşünüyorum.