motor yağı hakında ilginç iddaa

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan geremy
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

geremy

Onursal Kurucu
bir yerde okumuştum sanırım almanyada olmalı.bir grup mekanikçi otomobillerin motor yağının belli aralıklarla(km ve ay olabilir)değişiminin motor ömrü ve yakıt açısından hiç bir etkisi olmadığı tezini savunuyorlardı.mantık şu: eksildikçe tamamlanacak.eski motor ömrü bitmiş motorlarda uygulanabilir ama günümüz motorlarında yağ eksiltme oldukça az.daha önce kullandığım araçlardan biri yaklaşık 1000 km 1,5 ltden fazla yağ eksiltiyordu ve değişim zamanını beklemek yerine mecburiyetten yağ ilavesi yapıyordum.devamlı yağ sirkilasyonu oluyordu.sizlerin fikirleriniz nedir.

yağın ömrü olduğu söyleniyor. eğer bunların mantığı doğruysa yağın ömrüde olmamış oluyor. ama kullanılan herşey ömrünü tamamlar. pek doğru bir tez değil gibi.

hiç yağ değiştirmemek eksilmediği sürece motora yatak sardırmaz bence ama performasını falan çok etkiler.

yağ değişiminde bizzat baktım resmen yağ su gibi incelmiş, bence kesinlikle yağın ömrü var. he kaliteli hiç ömrü bitmeyen özelliğini kaybetmeyen bi yağ çıkarırlarsa o zaman bu doğru olur

yağın kesinlikle ömrü var dikkat etmek lazım bence motor ömrü için çok önemli bence zamanında değiştirilmrli

Mobil 1 kalitesine erisemez bence hicbiri dostlarim.adamlar yPiyo ve kesinlikle yakitada etkisi olduguna inaniyorum

GARANTİ BİTİNCE BENDE MOBİL ESP kullanmayı düşünüyorum.

internette herşeye inanmamalı derya uzmanlar özelliklede saglıkla ilgili haberlere şimdi bu alman mekanikcilerin haberini okuyunca buna daha çok inandım

Ben her yağ değişiminden sonra mutlaka power up katarım içine

power up,işe yarıyormu

Yaramazmı bununla ilgili altınolukta yaşadıklarımı sana anlatmıştım hiç yağsız 40 km yol yaptım ne conta haşladı nede hararet yaptı aracım ama piyasada çok sahtesi var bilinen büyük yerlerden almak lazım

İncele bak kardeşim

http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-aksesuar-tuning-otomobil-arazi-araci-powerup-gen49d-dizel-yakit-katkisi-51256914/detay

hmmm enteresannn

Mobil 1 kalitesine erisemez bence hicbiri dostlarim.adamlar yPiyo ve kesinlikle yakitada etkisi olduguna inaniyorum

abi mobilin yakıt tüketimine etkisini ben bizzat yaşadım. doğrudur. hemen ilk değişimde kendini şak diye belli etmiyor ama ben %7 nin altına inemezken artık yaz aylarında %6,3 yakıyorum. her hafta tam dolu 1 depo mazotu bitiriyorum. her seferinde de hesap yaparım birkaç saniyemi o işe ayırıp. aradaki fark bahsettiğim gibi.

Mobil 1 full sentetik 5W-30 kullanıyorum.

İncele bak kardeşim

http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-aksesuar-tuning-otomobil-arazi-araci-powerup-gen49d-dizel-yakit-katkisi-51256914/detay

baki abi yanlış linkimi verdin benmi yanlış anladım.linkteki yakıt katkısı sen yağ katkısı diyordun sanırım.

Arkadaşlar konuya birkaç birşey eklemek istedim.
Motor yağı kullanıldıkça yıpranır.Yağ filmi oluşturma özelliğini kaybeder ve sonuçta yastıklama ve aşınma azaltma özellikleri kaybolur.Yıpranma ısınma ve soğumanın getirdiği kimyasal tepkimeler, metal tozları ve hava ile emilen tozlar kaynaklı ve ısınma ile oluşan oksitlenme yağı zamanla aşındırır ve ömrünü bitirir.Üreticiler zor şartlar altında çalışan günümüz stresli motorları için daha iyi koruma efektine sahip sentetik yağlayıcıları geliştirmişlerdir.Sentetik yağlar daha yüksek ısıl dirence,daha fazla sürtünme azaltma gibi yüksek özelliklere sahiptir.Buda daha uzun değişim ömrü olarak kullanıcılara yansır.Ancak bu ömür sonsuz değildir.
Gelecekte motorlarda yağ değişimi olmayacak.Motorlar komple kapalı olacak ve sadece mekanik parça değişikliği yapılacak .Ömrünü tamamlayan motor çıkarılıp yerine yenisi konacak.Ör 500000 km yaptıktan sonra motor değişecek.
Eğer bir gün aşınmanın önüne geçilirse o zaman yağ değişimide olmaz.Ancak aşınma sürtünmenin getirdiği bir durum.Ve sürtünme hayatımızın vazgeçilmezidir.Sürtünme olmasaydı arabaları durduramaz,yazı yazamaz,kayalar yamaçlarda durmazdı hatta yürümeyi bile yapamazdık.Yani düzenin devamı için en azından bu dünyada sürtünme olmalı.

Bence sentetik yağ kullanılan bir sisteme gerekmedikçe katkı ilave edilmemeli.Çünkü sentetik yağlar petrol türevi madeni yağlar gibi tek türevli değil bir çok faklı türeve sahiptir. Ve üretimleri bu türeve uygun katıklar ile yapılır.

İncele bak kardeşim

baki abi yanlış linkimi verdin benmi yanlış anladım.linkteki yakıt katkısı sen yağ katkısı diyordun sanırım.

Hayır kardeşim bu yağ katkısı serdara tavsiye ettiğim bir ürün

abi mobilin yakıt tüketimine etkisini ben bizzat yaşadım. doğrudur. hemen ilk değişimde kendini şak diye belli etmiyor ama ben %7 nin altına inemezken artık yaz aylarında %6,3 yakıyorum. her hafta tam dolu 1 depo mazotu bitiriyorum. her seferinde de hesap yaparım birkaç saniyemi o işe ayırıp. aradaki fark bahsettiğim gibi.

Mobil 1 full sentetik 5W-30 kullanıyorum.
iiyi secim bravo

Back