Senin burada ki toz vs.faktörlerini de hesaba kat.200 binde mercedes geldi italyadan içine dışına bak 0 km zannedersin burada olsa ağzı yüzü bir tarafa kaymış olurdu.Kullanma kilavuzunda Yurdumuz icin 1 yil yazsa da ayni sartlarda avrupada ayni yag ve filtrelerle 2 yil yazmaktadir.
Yani her halukarda degistirme zamaniniz gelmistir. Orijinal yag ve filtrelerle degistirmenizi tavsiye ederim.
Benim aracım 200bin kmde. Bu güne kadar hep yetkili serviste yapıldı tüm bakımları. Bu sebeple dediğini anlıyorum.Senin burada ki toz vs.faktörlerini de hesaba kat.200 binde mercedes geldi italyadan içine dışına bak 0 km zannedersin burada olsa ağzı yüzü bir tarafa kaymış olurdu.
Trigeri zincirli olan araçlarda motor yağı can damarıdır adeta turbo,zincir ve motor hepsi bu yağla yağlanıyor.Yetkili serviste 580 liraya değiştirdim.Ülkemizin yolları ve şartları avrupa gibi olmadığı için yılda bir değişimi yerindedir.Yolardan kalkan tozları görünce neden 10 bin olduğunu daha net anlıyorum.Benim aracım 200bin kmde. Bu güne kadar hep yetkili serviste yapıldı tüm bakımları. Bu sebeple dediğini anlıyorum.
İtalya dan gelen araç zamanında bakım yapıldığı için 0km gibi, toz vs ile alakalı değil. Ama şunu da unutmayın, avrupada amerikada kolay kolay üreticiler müşterileri kazıklayamaz. He kaziklamaya kalkana milyarlarca euro ceza gelir vw de olduğu gibi.
Yani araçlarımızın aslında gerçek periyodu 2 yıl veya 35bin km dir. Tabi ki kullanılan filtre ve yağ orijinal olacak.
Ama Türkiye de malesef ne tüketiciler hakkını arıyor ne de yöneticiler tüketiciyi kazıklayan üreticiyi denetliyor. Hal böyle olunca yakında bizim periyodu 10bine çekerlerse şaşırmam.
Nasılsa kimsenin gıkı çıkmayacak.