motor üfleme

Durum
Konu tartışmaya kapatılmıştır.

salihkotan

Yeni Üye
s.a. beyler bende 1.9 jtd var ama motor hem yağ yakıyor hemde motor üleme yapıyor. bir kere termostatı patlamıştı ama haralet göstergesi normal seviyeyi geçer geçmez durdum motor soğuduktan sonra su takviyesiyle yola devam ettim 3-4 km kadar. bu üflemenin sorunu nerden olabilir bi yardım lütfen..

abi içini karartmak gibi olmasın ama bizim doblodan önce 1.9d 68 veya 65 ps kangoomuz vardı ondada aynı sorun vardı aynı dediğin gibi motor ufluyomuş yapımıda 2.500 tl civarındaymış

ya önce bi ustaya gittim turbolu modellerde normal dediler ama ben pek inanmadım. şimdi segman felan diyorlar ama artık bilmiyorm neyse masraf yapacaz arabamdan vazgeçemiyorm 🙂)

Öncelikle ne kadar yağ yakıyor ölçtünüz mü.? Yağ yakan aracın egzost atımı duman rengi farklı olur. sizin yağ yakma mı yoksa eksiltme mi ona baksanız iyi olur. Alt karteri conta bölgelerini kontrol edin. Aracın revizyon istemesi kompresyondaki düşüşle daha iyi tesbit edilebilir. Son zamanda kullandığınız yağı dğiştirdiniz mi.? viskositesi yüksek yağ bazı araçlarda eksilmeye sebep olabilir. yağ ölçümünü mutlaka aracı düz zemin üzerindeyken yapın. kontağı kapatır kapatmaz yapmayın bekleyin ki yağ alt kartere doğru süzülsün..

yok egzostan mavi duman cıkmıyor benim anlmadığım nokta bu, üfleme yaparken yağda püskürtmüyor hemen hemen 1500 kmden daha az kmde yağ bitiyor dikkat ettim yağda akmıyor. ayrıca araba bugünerde çekişten düşmeye başladı. kardeş eğer bi tanıdığın usta bi motorcu varsa güvenebiliceğim söyleym gideyim. bilgiler için teşekürler

iyi bir ustaya gösterin motor kompresyonuna göre karar verecektir. İhtimaldir ki motorunuz atılacak
segman ile düzene girer segman atmanın revizyon etme gibi rakamlara geleceğini sanmıyorum. Bu tür onarım ihtiyaçlarınızda her ne kadar hoşumuza gitmese de servise gitmede fayda görüyorum ben en azından yapılan işlemin ve kullanılan parçaların garantisi oluyor. hakkınızda hayırlısı olsun..

salihkotan tarafından yazılan metin:
s.a. beyler bende 1.9 jtd var ama motor hem yağ yakıyor hemde motor üleme yapıyor. bir kere termostatı patlamıştı ama haralet göstergesi normal seviyeyi geçer geçmez durdum motor soğuduktan sonra su takviyesiyle yola devam ettim 3-4 km kadar. bu üflemenin sorunu nerden olabilir bi yardım lütfen..

bu arabanın kilometresi ne?

98 binde arabanın motor bitirmemesi lazım.ustalar senin 2500 lirana göz koymuş olabilir mi?

o üfleme işini çok kafaya takma,yanlız motor mavi renkte bi duman atıyorsa o zaman yağ yakıyorsun demektir.

şimdi sende mavi duman işi yokmuş.arabanın contaları haşlamış olabilir.bozulan contalar yağ sızdırabilir.pompalardan yağ sızdırıyor olabilir.

araba çalışırken kanalda yada liftte alttan kontrol edilmesi lazım.öncelikle aracın yağ kaçağı olup olmadığından emin olunmalı.

örneğin;

benim doğanın yağ eksiltmesi normal seviyenin çok üstünde gidiyordu.mavi duman sıkıntısı yoktu.radyatörede yağ karıştırmıyordu.araba çalışırken kanalda kontrol ettik.benzin otomatiğinin diyaframları patlamış.otomatikten yağı deli gibi püskürtüyordu.değiştik otomatiği.kesti yağ eksiltmeyi.

demek istediğim karter contası,filtre contası yağ ile çalışan motor eleamanlarının diyaframları gibi parçaların bozulması yağ eksiltme sorunu çıkarabilir.durumun çok iyi analiz edilmesi lazım.sonuçta motor rektefenin maliyeti epey yüksek.

Raptor ustam yine olaya son noktayı koymuşsun ...tebrikler....*tup*

Bizim arabada çekiş acayip düştü yokuşu 1.vitesle zar zor çıkıyorum. Forumlardan araştırdıgıma göre sekman kaçırıyor heralde motor komprasyonu düştü çünkü

150.000 KM'de çelik conta yaktık contadan sonra motorda bir isteksizlik başladı dip gazlarda anlamamak imkansız

Araba şuan 164.000 KM'yi geçti 2004 1.9 JTD sx

Motor istiyor diye düşünüyorum

gecekondu_3rdi tarafından yazılan metin:
Bizim arabada çekiş acayip düştü yokuşu 1.vitesle zar zor çıkıyorum. Forumlardan araştırdıgıma göre sekman kaçırıyor heralde motor komprasyonu düştü çünkü

150.000 KM'de çelik conta yaktık contadan sonra motorda bir isteksizlik başladı dip gazlarda anlamamak imkansız

Araba şuan 164.000 KM'yi geçti 2004 1.9 JTD sx

Motor istiyor diye düşünüyorum

Bizim olayı çözdük arkadaşlar sekmandan şüphelendim ama çok şükür öyle degilmiş debimetrede sıkıntı yok saglam sente ayarı dogru enjektörlerdeymiş sıkıntı 4üde kurum baglamış temizlendi onarıldı şaşmaz uzman pompada şimdi arabanın çekişi muhteşem 3le aşamayıp 2ye düştügüm tepeleri 4.vitesle rahat çıkıorum artık 😀

her iki arkadaşında sorunları çözüldü sanırım konuyu kilitledim.

Durum
Konu tartışmaya kapatılmıştır.
Back