Motor arızası acil yardım

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Adam-
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Adam-

Azimli Üye
Adı
Uğur
Meslek
Öğrenci - Tekniker
Modeli
Diğer Model
Renk
Çelik Grisi
Zk0NP0.jpg
Arkadaşlar şuan da Samsun'a gidiyorum ve motor arızası alıyorum ve hararet göstergesi komple sıfırlanıyor bu daha önce de başıma gelmişti? Sebebi nedir? Yardım edebilecek biri var mıdır?

Ariza tespit cihazina baglaman gerekiyor baska caresi yok.

Devirdaim pompasina baktır. Hararet göstergesi ona bagliymis devirdaim şu kacagi yaptiysa hararet musiri bozulmuş olabilir hatayida bu sebepten dolayi verir. Aracın suyunu sık sık kontrol etmeni tavsiye ederim

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@Kalender06

Suyunu kontrol etten kastın normal su kontrolüyse onu kontrol ettim onda bir sorun yok eksilme de olmuyor, teşekkür ederim bu arada.

Valla hararet göstergesi bozuk olan araci kullandigin her metre birak araci kendi canin için ciddi tehlike.Bu durumlar bende ciddi vesvese yapar Allah korusun.En yakin zamanda bu sıkıntıdan kurtulursun inşallah.

aynı durum benim başıma palio aracımda geldi. antalya yolunda toroslarda. aracın hararet göstergesi hızla düşüp aracı da stop ettiriyordu.
türk usulu çözümle yola devam ettim.🙂
radratörün önüne gazete koyarak motor isisinı artırmaya çalıştım. oldu da . gazeteye rağmen ısı göstergesi yarıyı bulmuyordu.
velhasıl antalyaya sıkıntısız ulaştık.
servis müşür arızası nedeniyle fanın sürekli çalıştığını. özellikle yokuş inerken daha çok soğuduğu için de stop ettiğini söyledi.

ama şu bir gerçek ki bu durumlarda en yakın servise en kısa zamanda gitmek gerekli. motor işinin şakası olmaz.

Soğutma devreye girip aracı ısıtmıyor termostat arızası

1. termostat arızası
2. hararet müşürü arızası
3. radyotorun hava yapması

bunlardan biri

@Cengaverr

servise gösterdim servis onunla ilgili bana kesin bir cevap vermemişti, sanıyorum bilgisayara bağlamadılar elektrofan ile ilgili birşeyler söylediler. çok şükür ki bizim araç stop olayı yapmadı her arıza yaptığın da yüreğim hop otorup hop kalktı bende çözümü şu şekilde buldum;

100 km ile gittiğim vakit arıza veriyordu ama namussuzu ne zaman 120'ye vursam bir kere bile vermedi arızayı tabi yüksek km de gitmek de kafamda soru işareti oluşturuyordu ama en azından arıza vermemesi psikolojik olarak rahatlatmıştı.

teşekkür ederim ustam baktıracağım en kısa zamanda

Şuan benimde başıma aynısı geldi uzun yoldayım ne yapmam gerekiyor bir yardımcı olacak var mı ?

Back