Maliyalcin55 İçin Turbo Bilgisi

RAPTOR

Fenomen Üye
Modeli
Renk
Beyaz
mehmet ali bey ben sana resimlerle izah edeyim.durumu sen gör,kendi kararını kendin ver...

2nlbn.jpg
[/img]

bu üstte bir turbonun genel görünüşü var....

2nldf.jpg
[/img]

aga bu üstte yeşil çizgiyle işaretli bölgede turbonun en çok yorulan,kurumlanan,ekzost gazı ile ısınan ve aşınan türbini var ... egzost manifoldundan gelen gaz bu türbine hareket verir ve valften tekrar egzosta geri döner...

2nljx.jpg
[/img]

bu üstte yeşil çizgiyle işaretli bölgede sana aşındı denilen mil var.araç ilk çalıştırıldığında hemen gaz verilirse,bu mil tam yağlanmadan çalışacağı için kısa sürede aşınabilir.yine yoldan gelindiğinde motor 2-3 dakka dinlendirilmeden direkt stop edilirse bu mil yine erken aşınır...

bu mil sürekli yağlı çalışır.görevi ekzost tarafındaki türibin pervanesinde oluşan hareketi,temiz havayı basacak olan türbine aktarmaktır.yağ olarak motordan aldığı motor yağını kullanır.motor yağı değişim aralıklarına uyulmaması,aracın üretici firmasının belirttiği yağ dışında yağ kullanılması ve yukarıda saydığımız kullanıcı hataları milin erken bozulmasına sebep olur.

2nlpx.jpg
[/img]

bu üstte yeşil çizgiyle işaretlenen bölge bizi tırsıtan bölge...bu türbin temiz havayı emme manfiolduna oradanda subaplara basıyor...şimdi biz normal şartlarda buranın dağılmasını beklemiyoruz...ama milyonda bir ihtimal buradan motora küçük bir parça giderse ki;o da milyonda bir ihtimal,rektefeye zumera!

şimdi senin mil bozuk...biz en kötü ihtimallerde ekzost türbininin dağılmasını ve turbonun direkt devre dışı kalmasını bekliyoruz...ama bu sırada milyonda bir ihtimal kalkıp temiz hava türbini dağılırsa ve emme manifolduna parça atarsa...

açıkçası benim bunların olacağı şeklinde hiç bir düşüncem yok...senin turbonun milinde bi ince aşınma var...biz aracı sıkıştırıp ekzost türbinini açacaz...zaten bıçaklar aşındıysa ekzost türbininde aşınıyor...kırarsa orayı kıracak...oranında motora bişey atması mümkün değil...

mil kırılırsa (çok küçük bi ihtimal)aracın yağ boşaltması riski var...zaten bu mil kırılma seviyesine gelmiş olsa seni servisten çıkartmazlar!direkt turbonu değişirler...çok küçük bi durum ki yolladılar seni...hem bu bahsedilen ses illede milden olmaz.bazen turbo pervanelerinin balansları bozuluyor.bu durumda da turbo ses yapar.

mil kırılsa bile milin üstündeki prinç sarısı görünen parça temiz hava türbin bıçağını yerine sabitliyor...yani mil kırıldı,bıçak sağa sola vurdu,dağıldı,motora parça attı gibi bi durum milyonda bir ihtimal!

şimdi durumu biliyorsun...testi istersen yapabilirsin.istersen yapmayabilirsin.ben sana riskleri izah ettim.

paylaşım için teşekkürler.inş.mehmet ali yalçının işini görür.

raptor ustam yine açıklama yine tam bir başyapıt olmuş... Teşekkür ederim...

biraz daha düşünelim ustam...

paylaşım için teşekkürler

raptor ustam yine açıklama yine tam bir başyapıt olmuş... Teşekkür ederim...

biraz daha düşünelim ustam...

düşün dostum ani kararlar verme.*tup**tup*

kesinlikle raptor ustama katiliyorum..dun gece birbirimize en az 15 er mesaj yazdik senin turbo ie ilgili.....bize sorarsan motora zarar vermesi ihtimali cok dusuk ama asa ( 0 ) degil.......dolayisi ile testin degerlendirilmesini sana birakiyoruz...olmaz olmaz....ama olacagi tutar...o vebal ve sorumlulugu bize birakma.....

yok abicim ne vebal bırakması... sizin yazdıklarınız her bir kelimesi değerli benim için... karar alırken görüşlerinizden çok faydalanaıyorum... ama tabii ki son kararı kendim veririm ve sorumlukta benim dir... teşekkür edrim çabalarınız için...

test olayından vaz geçtim zaten abi... tek tereddütüm turbonun bu hali ile devam edeyim mi haziranda ist gelene kadar, yoksa geciktirmeyip açıtırıp da bakatırayımmı...

kesinlikle raptor ustama katiliyorum..dun gece birbirimize en az 15 er mesaj yazdik senin turbo ie ilgili.....bize sorarsan motora zarar vermesi ihtimali cok dusuk ama asa ( 0 ) degil.......dolayisi ile testin degerlendirilmesini sana birakiyoruz...olmaz olmaz....ama olacagi tutar...o vebal ve sorumlulugu bize birakma.....

*clap**clap**tup**tup*

şimdi mehmet ali bey...bana özel mesajla ne düşünüyorum diye sormuş...

çok özet cevaplıyorum!

benim sana tavsiye ettiğim testi geçemeyecek turbo zaten istanbula gitmez!

turbona güvenmiyorsan istanbula gitmeden değiş...yok güveniyorum diyorsan bas açılsın!

1 saat 40 devire dayanmayacak turbonun hazirana kadar çalışıp sonrada samsundan istanbula gitmesini beklemek ne kadar akıllıca olur?

şimdi mehmet ali bey...bana özel mesajla ne düşünüyorum diye sormuş...

çok özet cevaplıyorum!

benim sana tavsiye ettiğim testi geçemeyecek turbo zaten istanbula gitmez!

turbona güvenmiyorsan istanbula gitmeden değiş...yok güveniyorum diyorsan bas açılsın!

1 saat 40 devire dayanmayacak turbonun hazirana kadar çalışıp sonrada samsundan istanbula gitmesini beklemek ne kadar akıllıca olur?

raptor ustam karışmak istemem ama mehmet ali yalçınla beraber benim ustaya gösterdik.mil boşluk yapmış sadece ses yapar,hiçbir sıkıntısı olmaz demişti.sizce sıkıntı yaparmı

ben olsam birmot ne dediyse onu yaparım!çünkü bende bu durumda ustam yada tunalar ne derse onu aynen uygularım!ha ses beni rahatsız ediyorsa da hiç üçüne beşine bakmam söker atarım o turboyu...

ben olsam birmot ne dediyse onu yaparım!çünkü bende bu durumda ustam yada tunalar ne derse onu aynen uygularım!ha ses beni rahatsız ediyorsa da hiç üçüne beşine bakmam söker atarım o turboyu...

*tup**tup*

mustafacim durum sakaya gelir bir durum degil....bahsettigimiz silesek lastigi veya kolu degil turbo risk tasiyorsa sorun kokunden halledilmeli derim....

yani korkulu ruya gormektense uyanik kalmak evladir...

mustafacim durum sakaya gelir bir durum degil....bahsettigimiz silesek lastigi veya kolu degil turbo risk tasiyorsa sorun kokunden halledilmeli derim....

baki abi bu cevaplardan sonra sizlere katılıyorum.*tup**tup*

aynen!

bu açıklamaların tümünü birlikte değerlendirince; baki abinin korkulu rüya görmektense uyanık kalmak lafından da yola çıkarak, en azından ustaya turboyu söktürüp durumunu bir de bu şekilde görmenin daha uygun olacağı kanaati oluşmaya başladı bende... Eğer değişim gerekecek durumda ise de geciktirmeden değiştirmek lazım sanırım... salı günkü uatayla olan randevuyu iptal atmamiştim zaten bakalım hayırlısı...

tekrar çok teşekkür ederim bu konu ile ilgili kafa yoran dostlara...

bu açıklamaların tümünü birlikte değerlendirince; baki abinin korkulu rüya görmektense uyanık kalmak lafından da yola çıkarak, en azından ustaya turboyu söktürüp durumunu bir de bu şekilde görmenin daha uygun olacağı kanaati oluşmaya başladı bende... Eğer değişim gerekecek durumda ise de geciktirmeden değiştirmek lazım sanırım... salı günkü uatayla olan randevuyu iptal atmamiştim zaten bakalım hayırlısı...

ne demek ...elimizden gelen ne varsa sizlericin kardesim...asil teşekkuru raptor ustam hakkediyor gunlerdir arastirma ve istisarede....adam

ne demek ...elimizden gelen ne varsa sizlericin kardesim...asil teşekkuru raptor ustam hakkediyor gunlerdir arastirma ve istisarede....adam

evet abi raptor un çabasını yakinen biliyorum kaç gündür sağolsun...bu mesajın ilk başlığı sadece bana değil tüm üyeler için arşivlik turboyu tanıtmış bize... artık salı günü muhtemelen bi açtırcam motoru baktırcam ustaya turboyu...

Back