Makas Atana Hapis Cezası

kardelenkurt

BAŞKAN
Yetkili Kişi
Admin
Doblo
Adı
Murat Üresin
Kan Grubu
0 +
Meslek
Memur
Aracınız
Doblo
Modeli
20. Yıl Özel Seri
Motor
1.6 Multijet
Araç Yılı
2020
Renk
Siyah
Yeni tasarı ile TCK’nın 179’uncu maddesi değiştiriliyor. Trafikte makas atan ya da başkalarının güvenliğini tehlikeye düşürecek biçimde araç kullananlara, en az 3 ay, en çok 2 yıl hapis cezası verilecek. Mevcut yasa bu suçun cezasını ”2 yıla kadar” olarak düzenliyor ve suçun alt sınırı olmadığı için zanlılar, 15 gün ya da bir ay hapse mahkum edilip para cezası ile kurtuluyordu. Yeni tasarı ile bu suçun cezası paraya çevrilse dahi, 600 lira olan alt sınır da, 2 bin 700 liraya yükselecek. Bu ceza, deniz, hava veya demiryolu ulaşım araçlarını kullananlar için de uygulanacak.

@kardelenkurt
Bizim maxi makasa girmiyo zaten sorun yok bizden yana abi 😀

cezalarımız gerçekten az bence kat kat dahada artırılması lazım
yada kişinin gelirine göre ceza kesilmeli zengine çok fakire az

bir kaç yıl öncede aynı haberler çıkmıştı ama yine makas atan atana 🙂

Artık makas atanlara uygulamalı ceza görmek istiyoruz çünkü bu işi marifetmis gibi yapanlar gün geçtikçe çoğalıyor ve artık polisler de şikayet edildiğinde bir şeyler yapmalı abimede söyleyeyim denizde giderken kimseye makas atmasinlar gemiyle 😉🙁

Araç içi kameralar zorunlu olmadıkça böyle olayların ispat edilme şansı çok az. Bu tip olaylar ve kaza durumlarını netleştirmek için araç içi kamera şart

2 sene önce araç içi kameralar zorunlu olacak deniyordu daha bir ilerleme yok.Bu günlerde araç içi ve aksiyon kamera fiyatları baya uygun tam şimdi bir adım atılsa güzel olur.Şahsi kazalarda da kanıt anlamında çok gerekli.

Uygulama açısından zor bir kanun mesele eğitim meselesi

@Gökhan_059
İki yıldır kullanıyorum tavsiye ederim

@volkan guney
Abi bu yastan sonra icerimi girmek istiyosunn [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@Redx
He ya hiç o yönde düşünmemiştim 🤣😀😆

Back