Maf sensör Arıza uyarısı

Kanarya

Daimi Üye
Doblo
Adı
Ahmet
Kan Grubu
B RH -
Aracınız
Doblo
Motor
1.3 Multijet
Merhaba arkadaşlar aracımda bu resimde görünen hatayı aliyorum araç cekisden düşüyor ozellikle. Bayırda hiç çıkmıyor obd2 ile siliyorum hatayı yine belli bir. Süre sonra yine. Oluyor başına. Gelen veya tamiri maf sensör degistirmekmi acaba bilginize ihtiyacım. Var şimdiden tsk cevaplar için.

1000034436.webp
1000034434.webp

Hava akış metre sensörü çokça karşılaşılabilir sensör hatalı ölçüyor olabilir veya hava akış metre hortumunda sorun olabilir basınç kaçağı olur çünkü hava filtresi kirlenmişti yeterli hava geçirmiyor olabilir devamlı çıkıyorsa hava filtresinden turbo girişine kadar bir sıkıntı var demektir.Hava filtresi en son ne zaman değişti elinizden geliyorsa sensörün takılı olduğu aparatı temizleyin tıkanmış olabilir sensörüde temizlemiş olursunuz

Hava akış metre sensörü çokça karşılaşılabilir sensör hatalı ölçüyor olabilir veya hava akış metre hortumunda sorun olabilir basınç kaçağı olur çünkü hava filtresi kirlenmişti yeterli hava geçirmiyor olabilir devamlı çıkıyorsa hava filtresinden turbo girişine kadar bir sıkıntı var demektir.Hava filtresi en son ne zaman değişti elinizden geliyorsa sensörün takılı olduğu aparatı temizleyin tıkanmış olabilir sensörüde temizlemiş olursunuz
Yağ değişimi esnasında bütün fitre ler değişti egr, temizlendi maf,sensör temizlendi
Sorun yine tekrar ediyor.
Maf. Değilde. Hava akış metre bozulmuş ola bilirmi acaba ??

hava akismetre kolay bozulabilen bir parca degil.hortum baglantilarinda kacak delik vs varsa ayni arizayi verebilir.hava filtre hortumlari dahil hava sisteminde ne kadar hartum varsa ince kalin farketmez kelepcelerinden baslayarak gevseme varmi yokmu yerindrn cikan delinen baska hortum varmi kontrol etmekte fayda var.

Yağ değişimi esnasında bütün fitre ler değişti egr, temizlendi maf,sensör temizlendi
Maf dediğin hava akış metre sensörü zaten türkçe konuşuyorum bende de olmuştu akış metre borusu turbo girişinden kesilmişti sensörün fişini çektimmi performans artıyordu taktım mı sistem korumaya alıyor düz yolda 3000 devir geçemezsin hortumda kaçak varsa dik rampada fiş takılıyken araç bayılır dediğim yerleri kontrol ettirin işin kolayına kaçarlar akış metre değişmeli derler değişirsiniz düzelmez önce hortumu bir kontrol ettirin bazen akış metre soketi de arızalı olur elektrikçi bakar çalışıp çalışmadığına

hava filtresi orjinal değilsede yapabiliyor bilginize.

Sorunu çozdunuz mu cozduyseniz buraya yazar mısınız bizde bilgilenelim

Back