Lastiklerimde Oluşan Yarıklar

Chirmicty

Onursal Üye
Başka Araç
Adı
Koray HARMAN
Kan Grubu
A RH +
Aracınız
Başka Araç
Modeli
Diğer Model
Araç Yılı
2018
Aracımın üstündeki lastikler Pirelli marka 195/60/R16C 99/97 T kullanma klavuzuna göre lastik basınçları 2.7 bar yani 39 psi ben bunları 38 psi hava bastım üstünden 1 ay geçti yada geçmedi tam emin değilim sola doğru yokuş yukarı keskin viraj dönerken sağ ön lastiğim patladı yanakta yarım parmak uzunluğunda yarık vardı arka lastiğe baktığımda onunda yanağında ve tabanında diş üstünde yarım parmak uzunluğunda yarık var ikitane bunun sebebi ne olabilir fikriniz varmı :?

lastik eskidir bence..hafta ve yıl yazılı olan 4 haneli numarayı okuyabilirmisin?

Chirmicty tarafından yazılan metin:
Aracımın üstündeki lastikler Pirelli marka 195/60/R16C 99/97 T kullanma klavuzuna göre lastik basınçları 2.7 bar yani 39 psi ben bunları 38 psi hava bastım üstünden 1 ay geçti yada geçmedi tam emin değilim sola doğru yokuş yukarı keskin viraj dönerken sağ ön lastiğim patladı yanakta yarım parmak uzunluğunda yarık vardı arka lastiğe baktığımda onunda yanağında ve tabanında diş üstünde yarım parmak uzunluğunda yarık var ikitane bunun sebebi ne olabilir fikriniz varmı :?

lastikler eskidiği zaman yanak yüzeylerinde yarılmalar oluşur.bunun lastiğin dandikliğinden çok saklama koşulları ve kullanımıyla alakalı.vurduğun hava düzenli değil ancak yarılmayı gerektirecek bir durum sözkonusu değil.

beyler kullandığımız lastik parlatıcı ürünlerin bir çoğu lastik yanaklarına zarar veriyor.ayrıca lastikler iyi temizlensin diye yıkmalarda su tabancalarını çok yakın mesafeden lastiğe tutuyorlar.bu durumda lastik yanaklarını olağan üstü zorluyor.

bakın ben bir ay kadar önce 4 adet lassa snoways era kartipi lastik aldım.garanti belgesine tazyikli su tabancalarının lastiklere verdiği zararlar garanti dışıdır ibaresi eklenmişti.yani tazyikli suyun lastiğe yakın tutulması lastik yanaklarını bozuyor.

ayrıca patlak lastik üzerinde ilerlemeye devam ederseniz lastik yanakları bozulur.

tüm bunların dışında kullandığınız lastik eskidikçe üzerinde çatlaklar oluşur.bu çatlaklar ilerleyen zamanlarda balon yapma,yarılma/gümleme gibi çok tehlikeli durumlara yolaçabilir.

lastik yanaklarınızı sürekli kontrol ediniz.bilmediğiniz kimyasalları kullanmayınız.

Chirmicty tarafından yazılan metin:
bence lastikleri değiştir kardeş aracıma taktırmıycağım bi marka varsa oda pirelli dir fabrikadan çıkarken bile pirelli istemedim lastikleri

raptor da aynı düşünor görüyorsunuz,lastikler imalattan sonra depolarda kimi zaman çok bekliyor,buda lastiklerin binevi çürümesine sebep oluyor...ayrıca tanzikli su olayınıda bilmiyordumiyımacıları ikaz etmek lazım..saol raptor aydınlattığın için...

serdarengin tarafından yazılan metin:
raptor da aynı düşünor görüyorsunuz,lastikler imalattan sonra depolarda kimi zaman çok bekliyor,buda lastiklerin binevi çürümesine sebep oluyor...ayrıca tanzikli su olayınıda bilmiyordumiyımacıları ikaz etmek lazım..saol raptor aydınlattığın için...

elden çıksın diyede eski tarihli lastikleri sıfır araçlara veriyorlardır Allah bilir*eek*

Back