LASTİK

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan asozer
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

asozer

Azimli Üye
Doblo
Adı
Ahmet
Kan Grubu
B RH +
Aracınız
Doblo
Arkadaşlar araçta 205 55 16 4 mevsim lastik takılıydı ve neredeyse hiç diş yoktu lastikte tel çıkmıştı artık ve o şekilde vizeden geçti. Dün lastik aldım yine 205 55 16 4 mevsim kar destekli aldım laufen marka. Lastikçi ısrarla 195 60 16 almamı önerdi vizeden geçmeyeceğini söyledi. Bu konuda bilginiz var mı ?

Öyle bir şey yok kardeşim vizeden geçer.

Laufen marka nasıldır sizce ?

İyi lastik

Laufen marka nasıldır sizce ?
Kore malı kaliteli lastiktir arkadaşımın aracına aldım uzun süredir kullanıyor hala çok memnun.Doblo için olması gereken ebat 205/60/16 dir.Ben orjinal lastikten sonra sava intensa aldım 60/16 ebattan sanki doblo değilde farklı araca bindiğimi düşündürdü konfor o derece arttı orjinal C sınıfı lastikten sonra.Muayene sorunu olmuyor istediğiniz ebatı takabilirsiniz lastik diş derinliği yeterliyse sorun yok.

Kasımda vizeye soktum önceki lastik dümdüzdü dişe dair hiç bir ibare yoktu ona rağmen geçti. Bende genelde ticari de olsa 205 55 16 tercih ediyorum. Dunlop bulabilseydim dunlop alacaktım ama şimdi üretilenler eski dunlop değil. Bu da 4 mevsim olmasından dolayı sanırım biraz sesli geldi bana fakat onun dışında yol tutuşu fren performansı baya değişti beğendim yani.

Kasımda vizeye soktum önceki lastik dümdüzdü dişe dair hiç bir ibare yoktu ona rağmen geçti. Bende genelde ticari de olsa 205 55 16 tercih ediyorum. Dunlop bulabilseydim dunlop alacaktım ama şimdi üretilenler eski dunlop değil. Bu da 4 mevsim olmasından dolayı sanırım biraz sesli geldi bana fakat onun dışında yol tutuşu fren performansı baya değişti beğendim yani.
Yakıt tüketimini de artırır 4 mevsim denilen aslında kış lastiği gibi ben bir çift kışlık lastik jantla beraber kilerde tutuyorum gerek olunca kriko ile kaldırım bijondan bijana değiştiriyiroum.

Back