Lastik patlaması

siyah_08

Aktif Üye
Arkadaslar bi şansızlıktır gidiyor simdide lastiğime çivi girmiş seyir halindeyken farkettim allahtan yakında bi lastikçi buldum.. 10 lira aldı yaptı... daha önce arabam olmadgı içinde arabayla alakalı pratik bilgilerim yok bu tür sorunlarda neler yapmam gerek bilmiyorum.. Şimdi aklıma takılan .. 10 liraya yaptı bu adam ama genel uygulama bumudur sağlıklı olmuşmudur acaba ? yolda seyir halindeyken aniden gümlemesinden korkuyorum ? Korkularım yersizmidir ? Biraz aydınlatırmısınız rica ettsem

Lastikte hasara sebep olan parçayı çıkarmış oluşan deliğin yerini içeriden taşlayıp pürüzsüz hale getirmiş ve ufak bi yama yapmıştır oraya. gümleme vs olmaz merak etme. Zaten yapılacak başka şekli yok bu işin.

1 ay önce lastikleri tazeledim. şimdilik bi sorunum olmadı ama önceki eski lastikte 6 yada 7 tane yama hatırlıyorum... yinede sorunsuz kullanılıyordu.

teşekkür ederim bilgi için.. bu arada doblon çok temize benziyor allah kazasız belasız kullanmayı nasip etsin..

kafana takma lastik patlaması önemli değil.
zaten dubleks.yapılır fiyatta uygun.
patlak lastiğin üzerinde gitme.kaldırama çıkma

Lastik patlaması en fazla janta düşman kesilir, yaptır bak yoluna 🙂

aslında araçlarda takım çantası ilk yardım çantası yangın tüpü gibi mecburi bulundurduğumuz eşyaların yanı sıra lastik tamir spreyi bulundurmak lazım 1,2 tüp ben daha önceki lastiklerde kullandım ve güzel sonuç veriyor ancak batan nesne yani lastiğin havasının boşalmasına neden olan her neyse çivi v.b önce onu bulup çıkarmak lazım lastiği sökmeden sibobtan uyguluyorsun hem lastiği içeriden tamir ediyor hemde derecesine göre 20 ,30 hava basıyor sonra yola devam tabiki zor durumda kalmışsan yani lastik tamir ettirebilecek bir pozisyon yoksa çok pratik dağda bayırda risk almaya gerek yok bas spreyi yola devam

lastik dedinizde dün gündüz samsundan geliyorum geredeye yaklaşırken önümde opel insiga 4lüleri yamış yavaş yavaş gidiyor. yaklaştım arka sağ lastik parcalanmış yavaş yavaş gidiyordu durayım lastıgi deyiştir.mesini bilmiyor.sa yardım edeyim dedim baktım stepneyi arka sola takmış ne şans adamdaki 2 km lastikci vardı ama ne fayda

Back