Krank Dişlisi ve Kasnağı

Maximus Decimus Meridius

Yeni Üye
Doblo
Adı
Ercan
Kan Grubu
AB RH +
Aracınız
Doblo
Ustaların, abilerim merhabalar. 11 ay önce arabanın senkronize çalışmaması ve mavimsi duman atması sonucunda aracın krank dişlisinden kaynaklı bir arızası olduğu öğrenildi. (Araç 2003 model Doblo 1.9 D ) Akabinde ise bir oto ustasında Brucke marka bir dişli takılmış. (Bu olay aralık ayı gibi oluyor. O sırada askerde olduğum için bu süreç ile babam ilgilendi. Önce Çorlu da bulunan FİAT servisine götürmek istemiş ancak araba yaşlı diye almamışlar.) Ancak ben askerden döndüğümde 3-4 ay ardından yine bu problem baş gösterdi. Tekrardan bir değişim ile bir Burucke dişli daha takıldı. Ancak çok süre geçmeden sorun tekrarladı. Bu sefer SAGEM marka (Hep yan sanayi) ile deneme yapıldı. Tabi senaryo değişmedi ve süreç şuan yine başa döndü. Şuan orjinal alarak bu problemi ortadan kaldırma düşüncem var. Tabi fiyatlar ise bildiğiniz gibi (OPAR marka 6-7 bin civarında) İnternette ise çıkma olarak bulduğum MAKO ürünü var. Usta'nın yorumu (İnternetten parçayı satan) ise yan sanayi de olsa bu kadar kısa sürede bu dişliyi kırmasının normal olmadığı ve kasnak ile birlikte değişim yapılması gerektiği yönünde. Şimdi usta bu konuda haklı görünüyor. Zira sürekli kırılması bana da normal gelmemeye başladı. Sizlerden; deneyim ve tecrübelerinizden faydalanarak öğrenmek istediğim ise MAKO iyi midir? Yoksa OPAR mı almam gerekiyor. (Kasnak fiyatı da nereden baksanız 5-6 bin görünüyor) Ayrıca bu parçaları yurt dışında da buldum ve mesela dişli 4200 TL tutuyor (kargo dahil) MAKO'nun fiyatı ise ne çok pahalı ne de çok ucuz durumda.
Sizce ne yapmalıyım? Bu sorunu daha önceden yaşayan oldu mu? MAKO kullanan oldu mu? (Bu firma da Magneti Merelli'nin Koç ile Türkiye'de Bursa'da kurduğu yani Fiat'ın kurduğu ama 2019 yılında el değiştirmiş bir şirket. Kafamı karıştıran da acaba 2003 model de kullanılan orjinal urun MAKO muydu)
Şimdiden yorum ve tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Back