Klima düğmeleri ışıkları yanmaması

SERDARSTC

Azimli Üye
Adı
SERDAR
Kan Grubu
A RH +
Modeli
Araç Yılı
2015
Renk
beyaz
Selamün aleyküm aracımın klima düğmelerinin hiç birinde ışık yanmiyo bunun geçen gün farkina vardim dikat etmemiştim farkina vardiktan sonra bi ara yanmaya başladı sonra tekrardan ışık gitti nedeni nedir yardımcı olursanız sevinirim . Hayırlı geceler

@SERDARSTC
Aleykümselam aynısı bende oldu 30 tl verdim lambalarını taktırdım oto elektirikcide

Kronik sanırım bende de aynı sorun vardı az aydınlatıyordu 10 tane dipsiz minik ampul alıp konsoldan o bölümü söküp değiştirdim. Yunus beyin yaptığı gibi bi elektrikçiye 30 40 lira verip yatırmak daha mantıklı. Yanlış hatırlamıyorsam 4 yada 5 ampül değiştirdim ve oğleden sonra akşama kadar tüm günümü yedi bitirdi zalım doblo 😀

Bende de 2016 model d4 kasa var aynı sorun bende de var

Benimkiler de tıklatınca yanıyo bazıları 🤣 dokunmatik misali 🤣

MALESEF ''KRONİK SORUN''
ARKADAŞLAR

Komple söküp ışıklarını değiştirdiğini biliyorum bazı arkadaşlarımızın.

Ben LED yapıştırdım düğmelerin kutusunun içine çok Güzel oldu

Merhaba, 2015 model doblom var aynı sorun bende de mevcut ancak teyp ve difüzör sökmekten öteye gidemedim. Sonrasındaki aşama için paylaşabileceğiniz bir kısayol veya ipucu var mı acaba?

Merhaba, 2015 model doblom var aynı sorun bende de mevcut ancak teyp ve difüzör sökmekten öteye gidemedim. Sonrasındaki aşama için paylaşabileceğiniz bir kısayol veya ipucu var mı acaba?
Bir elektrikçiye gidin bence hocam çok yüksek fiyat değil.

Linke tıklayıp göz atabilirsiniz
(link)

(link)

D4 için kalorifer kumanda paneli nasıl söküldüğüne dair hiç bir bilgiye rastlamadım kronik olan yanmayan lambaları değiştirmek istiyorum daha önce yapan var mı acaba?

Son düzenleme:
D4 için kalorifer kumanda paneli nasıl söküldüğüne dair hiç bir bilgiye rastlamadım kronik olan yanmayan lambaları değiştirmek istiyorum daha önce yapan var mı acaba?
Bulursan banada söyle kanka

Selamün aleyküm aracımın klima düğmelerinin hiç birinde ışık yanmiyo bunun geçen gün farkina vardim dikat etmemiştim farkina vardiktan sonra bi ara yanmaya başladı sonra tekrardan ışık gitti nedeni nedir yardımcı olursanız sevinirim . Hayırlı geceler
Ben 3 kez kendim degistirdim ampul tipi t5 önce teyp sokuluyor sonra difizorler ardindan vitesin orda torx vidalar var onlari sokuyorsunuz icindede iki kosede vidalar var sokup iceri dogru itin bosa cikiyor

Ben 3 kez kendim degistirdim ampul tipi t5 önce teyp sokuluyor sonra difizorler ardindan vitesin orda torx vidalar var onlari sokuyorsunuz icindede iki kosede vidalar var sokup iceri dogru itin bosa cikiyor
Bu kasada hiç denemedim müsait zamanda deniycem Teşekkürler

Merhaba,
D4 aracımda kalorifer aydınlatmaları değiştirdim. çok da güzel oldu en yakın zamanda resimlerini paylaşacağım,
Söküm aşaması önce teybi alıyorsunuz
4'lünün olduğu düğme panelini de söküyorsunuz
bu alanı boşalttığınızda köşelerde vidalar var onları da söküyorsunuz
torpidonun altında 3 adet vida var onları da söküp ön kısımda ki plastik parçayı komple alıyorsunuz. tırnaklı tatlı sert davranmanız lazım
hazır sökmüşken polen filtresini de değiştirdim 🙂
daha sonra vites körüğünün altında ki parçayı da söküyorsunuz tırnaklı yukarı çekince geliyor.
ön tarafı komple söktüğünüzde klima paneline ulaşılıyor. 4 adet vidayı görürsünüz onları da söktüğünüzde klima kontrol paneli boşa çıkıyor ön kısımını da sökmek için tırnaklarından ayırmanız gerek çok dikkatli olun hemen kırılıyor paneli de söktüğünüzde 2 tane ampulü var onları da değiştirdiğinizde işlem tamamlanıyor.
unutmadan vidaların tümü için T20 tornavida gerekli
premıolar da ki gibi plastik parçayı deri kaplamak aklımdan geçti ama yapmadım şimdilik ama daha sonra onu da yapacağım.

Back