Doblo Kış lastiği zorunluluğu

Cengizsait

Yeni Üye
Doblo
Adı
Sait
Kan Grubu
0 +
Aracınız
Doblo
Arkadaşlar selam

Hususi kamyonet ruhsatlı doblomun muaynesi var kış lastiği takmak zorunda mıyım

Yaşadığın şehir de kış lastiği zorunlu ise kış lastiği takacaksin

Hayır gerek yok muayene için. Muayenede diş derinliği önemli.

Arkadaşlar selam

Zorundasınız detaylı bilgi için Tüv Türk müşteri hizmetleri ile görüşün

Otomobil ruhsatlı dobloya kış lastiği zorunlu mu

Zorunlulukları Tüv Türk Müşteri Hizmetleri İle Görüşün Arkadaşlar
Tedbir için şart sonuçta cinsi kamyonet
Kağıtta otomobil ruhsatlı diye buzda kaymaz yazmıyo.

İyi Geceler Arkadaşlar

Kış lastiği 1 Aralık itibariyle geçerli tüm ticari araçlara doblo hususi olsa bile çevirmede bakıyorlar lastiğe ve dış derinliği önemli 3.0 mm altindaysa ceza bile yazabilirler bilginize

Kış lastiği 1 Aralık itibariyle geçerli tüm ticari araçlara doblo hususi olsa bile çevirmede bakıyorlar lastiğe ve dış derinliği önemli 3.0 mm altindaysa ceza bile yazabilirler bilginize

Geçen hafta rutin kontrol için durduruldu. Kışlık lastiklerim takılıydı.Rutin kontrol olduğu için sadece ehliyet vs bakıp göndermek için durdurulmuştum.Trafik polisine sordum kışlık mevzusunu. Sizin araç hususi yazdığı için kışlık zorunlu değil ama kazaya katılırsanız kusurlu olursunuz dedi.

Tamam ama kaza esnasında %100 haklı olsanız bile suçlu konumuna düşüyorsunuz

Tamam ama kaza esnasında %100 haklı olsanız bile suçlu konumuna düşüyorsunuz
Oyle bir sey soz konusu olamaz. Mesela siz isiklarda durdunuz arkadan biri geldi size vurdu, vuranda kis lastigi var. Tabii ki de vuran suclu. Ama siz duramayip birine vurursaniz kis lastiginiz de olsa vuran oldugunuz icin suclusunuz.

Tamam ama kıs lastiği olmadığı icin sen suçlu oluyorsun haklı konumda olsan dahi

Tamam ama kıs lastiği olmadığı icin sen suçlu oluyorsun haklı konumda olsan dahi
Kim uyduruyor bu sehir efsanelerini bilmem ama yok oyle bir sey.
Kis lastigi tabii ki gerekli ama otomobil ruhsatli bir aracta kis lastigi olmadigi icin suclu olmak icin duran araca bodoslama arkadan duramayip carpman lazim ki lastiklerin kis lastigi de olsa suclusun bu durumda.
Ama siz diyorsunuz ki arkadan gelip vuran aracin lastigi kislik, ama onde duran aracinki yazlik olursa kusurlu zamaninda duran arac. E kis lastigi niye var, carpmadan zamaninda durabilmek icin degil mi? E adam da durmus. Boyle sehir efsanelerine inanmayin.

Değerli arkadaşlar polisin yanından ayrıldıktan sonra düşününce neresinden baksan saçma bir durum gibi duruyor. Ya zorunlu olur kışlık lastik veyahut sedan otomobil bile kaza anında kışlık takmadığı için fren mesafesi vs ne kadar kusurlu ise hususi doblo da o kadar olur. Bunun ortası saçma sapan bir durum.

Kış lastiği zorunlu değil ama havanın nerede ne olacağı belli değil bir anda bir yere gitmeniz gerekti yüksek karlı yer özellikle şuan yaşadığımız gibi bölge bölge değişen ağır kış şartlarında takmak şart bizde daha yeni kar yağdı çalıştığım yer iç kesim kar ve buzlanma riski var hata kabul etmez lastikleri değiştikten sonra arabanın tutunması bile değişiyor onun için ben yazlık ve kışlık 2 takım lastik kullanırım bu hem emniyeti sağlıyor hem de lastiklerin uzun ömürlü olmasına yarıyor.

Arkadaşlar selam

2019 MUAYENESİNİ 21.12.2020'DE,
2020 MUAYENESİNİ DE YİNE 21 ARALIKTA YAZLIK LASTİKLERİMLE GEÇTİM.
SORDUM SORUŞTURDUM DOBLO(KAMYONET) HUSUSİ OLDUĞU İÇİN ZORUNLU DEĞİL.
TİCARİ ARAÇLARDA ZORUNLU.

ÇOK SAÇMA YORUMLAR GELİYOR, ŞU KAZADA KIŞLIK LASTİK MEVZUSU;
30 YILDIR İSTANBULDA ARAÇ KULLANIRIM, BUGÜNE KADAR
HİÇBİR KAZA TUTANAĞINDA LASTİK CİNSİ (YAZLIK/KIŞLIK) YAZILDIĞINI NE GÖRDÜM NE DUYDUM.

Konu güncel arkadaşlar

Back