kırık kızdırma bujisi hakkında

muhammet ali

Saygın Üye
2009 yılında aldığın 2007 model 1.3 doblo active aracımın kızdırma bujisini daha önceden sökerken kırmışlar ve kırık parçası motor bloğunun içersinde kalmış bu kırık buji parçasını nasıl ve nerede çıkartıra bilirim bilgi verirseniz sevinirim çimdiden teşekkürler

nasıl becermişler onu yav....

geçmiş olsun

o parçanın blok içinde olduğunu nasıl anladınız

19yq4.jpg

bana bu resimden kırılan gölgeyi tam olarak tarif edebilirmisiniz

RE: kırık kızdırma bujisi hakkında

doblo vip premio

Yönetici

o parçanın blok içinde olduğunu nasıl anladınız

usta söyledi ve içindeki paça ısınan yer dışarıda duruyor ikaz işğı yanmasın diyeymiş

RAPTOR kardeş dişli olan yer varya orası içeride kalmış oksitlenme yapmış sökerken kırılmış diye sanayide bir usta söyledi

Cok zahmetli ama motor indirmekten basit bir yontem var.....once matkapla tam ortasindan delinecek...daha sunra bir kilavuzla ama mutlaka ters dis dis acilacak ve saglam bir saplama ile sansini deneyeceksin....tabi isiticinin ucu falan kirilip iceri dokulduyse. Mecbur kapak sokulecek....

bakiergül arkadaş içindeki rezistans kısmı çıkık vaziyette sadece dış dişli olan kısmı içerde kalmış

muhammet ali tarafından yazılan metin:
bakiergül arkadaş içindeki rezistans kısmı çıkık vaziyette sadece dış dişli olan kısmı içerde kalmış

O zaman dedigim gibi sansini deniyeceksin....

baki abinin dediği mantıklı

abi o küçükte olsa delinen parçacıklar toz halinde bile olsa motorun içine gidebilir osda bi tehlike aslında

bakiergul tarafından yazılan metin:
Cok zahmetli ama motor indirmekten basit bir yontem var.....once matkapla tam ortasindan delinecek...daha sunra bir kilavuzla ama mutlaka ters dis dis acilacak ve saglam bir saplama ile sansini deneyeceksin....tabi isiticinin ucu falan kirilip iceri dokulduyse. Mecbur kapak sokulecek....

bende resmi bunun için yüklemiştim...baki abi haklı...resistans kısmı çıkmışsa zaten göbekte bi delik var demektir...bu bize bir artı.işin en pis kısmından sıyırırız.delik açmaktan...

şimdi ne yapılacak...ters yada düz dişli uygun ve yeterince uzun bir vidanın burgu kısmı iyice 502 yapıştırıcıya bulanarak kızdırma bujisinin resistans boşluğuna vidalanacak.30 dakika sonra kırık bujinin üzerine pas çözücü sprey sıkılıp bir 5 dakika daha beklenecek...sonra vida sökülecek.yıldız başlıklı bida kullanmanız önerilir.

bu işin acemisi olanlar bunu denemesin.en küçük hata herşeyi berbat eder.yapıştırıcı sağa sola damlatılmayacak.vida sökülürken yalama yaptırılmayacak.ameliyat hassaslığında çalışılacak.asla acele edilmeyecek.

aksi halde motoru sökmekten başka çare kalmaz.

muhammet ali tarafından yazılan metin:
peki şuan o kısım açık motor içersine toz vb.gibi şeyler girmiyormudur acaba

evet,giriyordur.hemde direkt silindirin içerisine!

aslında burada olsa vidaya bile gerek kalmaz tereyağından kıl çeker gibi alınır ama...ne yaparsın!

RAPTOR tarafından yazılan metin:
bakiergul tarafından yazılan metin:

bende resmi bunun için yüklemiştim...baki abi haklı...resistans kısmı çıkmışsa zaten göbekte bi delik var demektir...bu bize bir artı.işin en pis kısmından sıyırırız.delik açmaktan...

şimdi ne yapılacak...ters yada düz dişli uygun ve yeterince uzun bir vidanın burgu kısmı iyice 502 yapıştırıcıya bulanarak kızdırma bujisinin resistans boşluğuna vidalanacak.30 dakika sonra kırık bujinin üzerine pas çözücü sprey sıkılıp bir 5 dakika daha beklenecek...sonra vida sökülecek.yıldız başlıklı bida kullanmanız önerilir.

bu işin acemisi olanlar bunu denemesin.en küçük hata herşeyi berbat eder.yapıştırıcı sağa sola damlatılmayacak.vida sökülürken yalama yaptırılmayacak.ameliyat hassaslığında çalışılacak.asla acele edilmeyecek.

aksi halde motoru sökmekten başka çare kalmaz.

Raptorum disi ters dis acmak lazim cunku sokmek icin civatayi sikarken buji sokulmus olacak.....aksi halde zor sokerler........birde 502 biraz sikintili gibi ...cok sivi.....bence en mantiklisi bire bir ters dis acmak ve dedigin gibi wd 40 sikip biraz bekleyip tatli tatli sokmek.....biraz gevsek olsa bile helicoil yapilarak dis tutturulur....

abi orada kılavuzla,matkapla çalışmak çok tehlikeli...bloğa temas olursa daha beter olur.tam doğrultu tutturmak neredeyse imkansız.ben hazır resistans deliğine ter düz farketmez,yapıştırıcılı bir vidayı sallayıp bu sorunu matkapsız çözmek yolunu tercih ederim...

aslında vidayada gerek yok...uzun çelik düz tornavidayı çak içine,çevir çıksın komple...ama yapacak usta lazım.bu işten 200 lira yemek varken 10 liraya neden razı olsun ki?

ben bunu yapabilirmiyim kendim özel bir şirkette elektrik bakım elemanı olarak çalışıyorum yada bana en yakımn bir yerde tavsiye edebileceğiniz usta varmı TEKİRDAĞ-SARAY bölgesi

RAPTOR tarafından yazılan metin:
abi orada kılavuzla,matkapla çalışmak çok tehlikeli...bloğa temas olursa daha beter olur.tam doğrultu tutturmak neredeyse imkansız.ben hazır resistans deliğine ter düz farketmez,yapıştırıcılı bir vidayı sallayıp bu sorunu matkapsız çözmek yolunu tercih ederim...

aslında vidayada gerek yok...uzun çelik düz tornavidayı çak içine,çevir çıksın komple...ama yapacak usta lazım.bu işten 200 lira yemek varken 10 liraya neden razı olsun ki?

Dogru soyluyorsun oda bir mantik....

bugün bizim burada oto elektrikçi bir eski ustaya bujiyi çıkartırmak için gittim fakat benim malzemem yok tornacıya git diye adres gösterdi

Back