berat tarafından yazılan metin:
arkadaşlar geçen gün istanbula giderken kırmızı ışıkta durdum arkadan gelen minbüs arkadan benim arabaya vurdu arabanın arka komple ezildi açaba nekadar tutar bu hasar🙁
öncelikle geçmiş olsun.çok şükür cana gelmemiş.
kaza tutanağında arkadan çarptığı sabit görülen taraf 8/8 kusurludur ve kazadan dolayı oluşan hasarın onarım masraflarını ödemekle yükümlüdür.bu noktada kusurlu tarafın trafik sigortası devreye girmekte ve sizin aracınızın onarım masraflarını karşılamaktadır.
öncelikli olarak bilmeniz gereken aracınıza istediğiniz yerde onarım yaptırabilmenizdir.bu bağlamda ben araç onarımının yetkili serviste yapılmasından tarafım.
eğer kaskonuz varsa aracınızı yetkili servise teslim edin.teslimat sırasında kaza tutanağını ve fotoğrafları servis yetkililerine teslim edin.aracınızın yapımına hızla başlanacaktır.daha sonra kasko,servise teslim ettiği evraklar üzerinden karşı tarafın trafik sigortasından masrafları tahsil edecektir.böylece hem kaskonuz delinmeyecek,hem hasarsızlık indiriminiz bozulmayacak hemde aracınız hızla ve en kaliteli biçimde onarılacaktır.
eğer kaskonuz yoksa yine kaza tutanağı ile servisinize başvurun.exper gecikmesinden dolayı belki bir süre bekleyebilirsiniz(3 günü geçmez)ancak yine karşı tarafın trafik sigortası hasarınızı karşılar.
böylece ne siz nede karşı taraf cebinizden tek kuruş ödemeden hasar onarım işlemlerinizi tamalamış olursunuz.
ayrıntılı bilgiyi fiat tofaş yetkili servislerinden ve trafik sigoratnızın acenteliklerinden alabilirsiniz.
tekrar tekrar geçmiş olsun.