Doblo Karter muhafaza

AbdullahAltınn

Aktif Üye
Doblo
Adı
Abdullah
Kan Grubu
B RH +
Aracınız
Doblo
Modeli
Cargo
Motor
1.3 Multijet
Araç Yılı
2008
Renk
Bulut Beyazı
Merhaba arkadaşlar Doblo d2 aracımda aracımda kartel muhafazası yok ve internetten sipariş verdim onun vidaları ne tür Vidadır

Bu sitedeki parça kataloglarına bakmak pratiktir. Size fikir verebilir. Biraz baktım. Vida klipsi, mercimek başlı vida, pullar, somun ve tamponlarda kullanılan parça kodunun başı 5 rakamıyla başlayan alyan başlı cıvata gösteriliyor. Alyan başlı tampon cıvatasını orijinal olarak servisten bulmayı tercih ediyorum. Diğerlerinin benzeri hırdavatçıdan bulunabilir. İnternetten parça kodlarını yazarak neye benzediklerini bakabilirsiniz.
(link)

ön taraf 3 tane şapkalı vida ve büyük pul metrik 6 vida arka tarafa doğru metrik 8 2 tane şapkalı vida al . sanayide civatacı ve hırdavatçıda bulursun

Dosyalar

• 1000040989.webp
    1000040989.webp
    16,2 KB · Okunma: 23
ön taraf 3 tane şapkalı vida ve büyük pul metrik 6 vida arka tarafa doğru metrik 8 2 tane şapkalı vida al . sanayide civatacı ve hırdavatçıda bulursun
Merhaba ben sanayiye göstermek için yazdiklarınızı internette aratıyorum ama hangisi sizin söylediğiniz bilmiyorum farklı farklı vidalar çıkıyor sizin söylediğiniz vidaları görsel atma şansınız varmı

Merhaba ben sanayiye göstermek için yazdiklarınızı internette aratıyorum ama hangisi sizin söylediğiniz bilmiyorum farklı farklı vidalar çıkıyor sizin söylediğiniz vidaları görsel atma şansınız varmı
Parça kataloğuna göre parça kodlarını aratınca bu parçaların resimleri internette çıkıyor. Bütün gösterilen cıvata ve vidalar için pul gösteriliyor. Siyah olan tamponlar için kullanılan yaygın bir cıvata. Ben iyice emin olmak için lifte kaldırılmış bir Doblodan da görmeye çalışırdım. Bizim 2010 Kasa Doblolarda da karter muhafazaları yok ve nasıl takılı durduğunu görmedim. Parça kataloğu pek anlaşılır değil. Bu ikinci kasada gösterilen katalogtaki bu muhafaza şeması da öyle. Kenar için boyasız cıvata. Yukarı taraf için vida ve aşağıdaki uzun taraf için siyah tampon cıvatası gösteriyor. Bu vida, boyasız cıvata ve pullara yakın vida, pul, cıvata bulunabilir.
images (10).webp

images (11).webp

images (12).webp

images (13).webp

images (15).webp

images (14).webp

images (16).webp

bu civata gibiler şapkalı civata diye geçer ön 3 civata metrik 6 (10 .11) anahtar ile sıkılır arka 2 civata metrik 8 (12 13) anahtar ile sıkılır siz bunu civatacıdan ya da hırdavatçıdan vida satan yerlerden alabilirsiniz

Dosyalar

• 1000041159.webp
    1000041159.webp
    34,3 KB · Okunma: 22
  • 1000040989.webp
    1000040989.webp
    16,2 KB · Okunma: 22
Bir kaç zaman önce radyatör değişimi ve bir kaç is için tampon sokturdum. Tamirci geri takarken salla pati yaptı. 750 tl para aldı. Abi vida yok yeri yalama vb. 40 yalan ile tamponu ossuruk gibi taktı. Kendim evin önünde adam ettim. Ornek olsun diye paylaştım. Kolay gelsin.
IMG-20240912-WA0010.webp
IMG-20240912-WA0012.webp
IMG-20240912-WA0008.webp
IMG-20240911-WA0006.webp
IMG-20240911-WA0009.webp

Doblo 2 için kafana takılan başka bir şey olursa yardımcı olmaya çalışırım

Bu konuda ilgilendiğiniz ve yardımcı olduğunuz için hepinize teşekkür ederim

Back