Kar Başladı ... Alınacak Tedbirler...

mali_55

İcra Kurulu Üyesi
Yetkili Kişi
Yönetici
Başka Araç
Adı
Mehmet Ali YALÇIN
Kan Grubu
A RH +
Meslek
memur (maliye)
Aracınız
Başka Araç
Araç Yılı
2011
Renk
gri
SEVGİLİ ARKADAŞLAR GECE DON OLACAKMIŞ...SİZ TEDBİRLİSİNİZDİR AMA....ADMİNİNİZ OLARAK
Yinede ufaktan hatırlatalım
1 ....el freninizi hava 0 derecenin altına düştüğünde çekmeyin
El freni spiraliniz donar balatalar yapışır hareket edemezsiniz
2 ....sileceklerinizi kaldırın veya altına gazete kağıdı koyun
Bu silecek lastiklerinizin donmasını ve cama yapışmasını önleyecektir
3 ....cam silecek suyunuza amonyaklı su katkısı koyun fıskiyelerinizin üzerini örtün
4.....Soğutma sıvınızın antifirizini kontrol edin
Bu saatte nerden bulacam derseniz eğer unuttuysanız 2 kilo toz şekeri sıcak suda eritip radyatör suyuna ilave edin...buda iş görür
5...El frenini çekmediğiniz için aracınızı rampa aşağı geri. Viteste,rampa yukarı 1. Viteste ve mutlaka direksiyonunuzu ya tam sağ yada tam sol olmak üzere bırakın
6...Kapı fitillerinizi vazelinleyin
Bu contalara kapının yapışmasını önleyecektir
7...Kapı kilitlerinize wd 40 sıkın
Sabah yine donmuşsa bir çaydanlık sıcak suyu kilitlerin üzerine dökerek kilitlerdeki buzun çözülmesini sağlayın
8...Yola çıkmadan önce zincir ,takoz,ve çeki halatınızı yanınıza alın reflektör zaten vardır...tabi kar lastiğinizde vardır diye düşünüyorum
Hepinize hayırlı ve kazasız belasız sürüşler dilerim.......

Team Doblo Adminlerinden@bakiergul Baki Tahir Ergül'den çalıntıdır... Pardon alıntıdır...😀 😀

Dediklerind3n sadece antifiriz var radyatorde 3 litre kadar baskada hic bi dediginizi yapmadim koydum garaja🙂🙂🙂🙂🙂

camların içeriden donmasını önlemek için sıvı sabunla silinince mi fayda ediyordu. benim araç akşam binince içeriden az dondu.

paylaşım için teşekkürler.

@MEHMET78
Elmaydi o baskan sanirim bende kuzenimden duymustum kirklarelinde don fazla oluyo aksamlari arabayi cekmeden elmayla silince sabah canavar diyodu.

Bilgiler icin tesekkurler. Ben emniyetcilerdenim birakiyorum bi yerde kar bitene kadar🙂 sade silecekleri kaldirdim tmm 🙂

Back