kapılardan gelen rüzgar sesini böyle azaltın.

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan geremy
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

geremy

Onursal Kurucu
kapı fitil içlerine serum hortumları geçirin bu hortumlar hem ucuz hemde çabuk bulunuyor.4-6-8 mm kalınlıkda olanları var.
fitilin içinden geçiş durumuna göre kalınlığı ayarlayabilirsiniz.kolay geçiş için deterjan sürebilirsiniz.

denedinmi diye sorabilirsiniz hayır denemedim ama mantıklı geldi ve uygulayan çok.ilk fırsatta bende deneyeceğim.

kapılardan değil de, arkada yan açılır-sürgülü camlar çok rüzgar sesi yapıyor. oraya ne yapabiliriz?

(Bu arada bende d2 var)

1- tam kapalı olduklarından emin ol çıt diye ses gelemeli
2-kapanmıyorsa lastik kızağının içi kirlidir temizle.
3-açılan ile sabit cam arasındaki keçe kılıklı şeyin tam oturup oturmadığını kontrol et.sıkıntılı ise söküp temizle.
4-açılımı iptal edip tek cam yapabilirsin.

1- tam kapalı olduklarından emin ol çıt diye ses gelemeli
2-kapanmıyorsa lastik kızağının içi kirlidir temizle.
3-açılan ile sabit cam arasındaki keçe kılıklı şeyin tam oturup oturmadığını kontrol et.sıkıntılı ise söküp temizle.
4-açılımı iptal edip tek cam yapabilirsin.

*tup*

mustafa abi o fitillere serum borusu sokmuştuk bunu palio weekend varken yapmıştık işe yarıyor

sürgülü kapı camları fitillerine de serum hortumu mu takacaz?
uzun yolda yan camlar rüzgardan çok uğulduyor

En iyisi , dağıtmayı göze alıp temizlemek galiba. Ama sürgülü camlardaki 1 cm yakın derinlik olduğu sürece rüzgardan ses oluşur diye düşünüyorum.. fitillerle oynamaya hiç gerek yok gibi? nedersiniz?
*camları değişmiş doblolar da gördüm; çok acaip oluo, göz kabul etmio.

sürgülü camlar rüzgar sesi alması normaldir

yukarıdaki bilgileri ön kapılar için verdim çünkü genelde önlerden çok rüzgar alır ama eğer fitiller uygunsa arka kayar kapılar hatta bagaj fitillerinede serum hortumu geçirilebilir.
sürgülü cam mekanizmasının ilkelliğinden dolayı gerek kullanım gerekse temizlik gerekse rüzgar sesinden dolayı sağlıklı değildir.

bilgiler için teşekkürler.

bizim arabada da arka taraftan çok rüzgar sesi geliyor . demek ki başka doblolarda da bu sorun var .

aklınıza ve bilginize sağlık varmı böyle çözüm üreten bir takım*clap**clap2**clap2**clap2**clap2*

evet olabilir.

yok abi ya gitmez o ses ben de gıcık oluyorum araba hızlanınca hemen başlıyo yalıtım ıyı degıl zaten doblolarda ama ıdare edıyoruz bea 😀 ALLAH elımızden almasın 🙂

yeni dobloda rüzgar ve yol ses hakikaten çk az yalıtımıda çok iyileştirmişler

dogrudur benım emektar eskı ...mevlut amcanın emektarına yakın sayılır yaşı 😀 yalıtım kelımesı o zaman lugatte yoktu zaten nerden arabalara yapacaklar 😀

bizim d1 de vardı sürgülü camlardan rüzgar sesi geliyordu lineamızdada vardı ama jettada var yani aslında her arabada vardır

yeni araçlarda yok artık bu sorun kardesım adamlar dusunmus herseyi helal olsun ne dıyelım bıze de taktır edıp onları zengın etmek duser :d

Back