jant hakkinda bilgi

ibrahimgngr17

Yeni Üye
Modeli
Renk
Gümüs gri
Doblo 2006 1.3 multi jetim var 14 inç jantlarimi 15 inç yapmak istiyorum haliyle lastik ebatları buyuyck kaç kaç oluyor ?

185/65/15 olacak.(D2 doblo premio fabrika standart lastiği)

RAPTOR abimizin dediğini doğrudur.

185/65/15

arkadaşlar bir sorum olucak.dobloda niye 14 ve 15 jant kullanılmış fiorina 16 zımlamasıyla alakalı olbilirmi.yada şöyle diyeyim aracım 1,9 multijet 14 jant var üstünde bunu 15 vaya 16 yapsam zıplaması azalırmı sizce.

3 senedir 16" lastik kullanıyorum lastik Ebadı da 205/55/16 fren performansı arttı mesafe kısaldi yol tutuşunda çok büyük fark var asfalta yapısiyor resmen konfor konusunda da ince yanak kullanımda konfor azalır ancak ben 55 yanak tercih ettim konfor da bi şikayetim yok

D2 kasanın orijinal jant ebatları nedir? Ben de sac jantlarımı değişip çelik janta geçmek istiyorum. Jant ve lastik ebatlarında bir değişiklik olmayacak. Aynı ebatlarda çelik jant oluyor mu? Lastik aynı kalacak şekilde.

O zaman 15" jantlara bakacağım değil mi? Buarada replika jantları önerir misiniz? Janttan janta fiyatı marka oluşu mu yoksa jant malzeme kalitesi mi etkiliyor?

Evet. Bence ikisi de etkiler.

Orjinal jant mı alacaksınız?

Bende sac jant alıp kışın sac jant ile yazın çelik jant ile kullanmayı düşünüyorum.

(link)

Bunu düşünüyorum. Ya da buna benzer bir jant. Serviste 700 TL ile 1200 TL arasında değişiyor orijinalleri. Geçen sene replikaları sıfır olarak 500 TL'ye bulmuştum. Keşke alsaydım.

Çelik jantın sac jant göre yakıta etkisi nedir?

Replika jant kesinlikle önermiyorum.

Jant ve lastik en önemli unsurlardandır araçta bana göre replika jantların mukavemeti düşük oluyor kırılma yada çatlama yaşabilirsin.
En kötüsü ise göbekten hasar görmesi bir kaç kere görmüştüm Allah korusun seyir halindeyken bi sıkıntı yaratsa ölümle bile sonuçlanabilir.

toexict önemli bir konuya değinmiş.aldığınız jantlarda öncelikle kaliteyi göz önünde tutun.

Serviste de orijinal jantlar 700 'den başlıyor. Servis daha iyi o zaman.

aynen öyle o zaman.

Back