3 senedir 16" lastik kullanıyorum lastik Ebadı da 205/55/16 fren performansı arttı mesafe kısaldi yol tutuşunda çok büyük fark var asfalta yapısiyor resmen konfor konusunda da ince yanak kullanımda konfor azalır ancak ben 55 yanak tercih ettim konfor da bi şikayetim yok
D2 kasanın orijinal jant ebatları nedir? Ben de sac jantlarımı değişip çelik janta geçmek istiyorum. Jant ve lastik ebatlarında bir değişiklik olmayacak. Aynı ebatlarda çelik jant oluyor mu? Lastik aynı kalacak şekilde.
O zaman 15" jantlara bakacağım değil mi? Buarada replika jantları önerir misiniz? Janttan janta fiyatı marka oluşu mu yoksa jant malzeme kalitesi mi etkiliyor?
Bunu düşünüyorum. Ya da buna benzer bir jant. Serviste 700 TL ile 1200 TL arasında değişiyor orijinalleri. Geçen sene replikaları sıfır olarak 500 TL'ye bulmuştum. Keşke alsaydım.
Jant ve lastik en önemli unsurlardandır araçta bana göre replika jantların mukavemeti düşük oluyor kırılma yada çatlama yaşabilirsin.
En kötüsü ise göbekten hasar görmesi bir kaç kere görmüştüm Allah korusun seyir halindeyken bi sıkıntı yaratsa ölümle bile sonuçlanabilir.