ıslık sesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan berat
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

berat

Fenomen Üye
Adı
Berat
Modeli
Renk
Mistik Gri
arkadaşlar bizim 1.2 doblonun motoru soğukken 2 bin 3 bin devir arasında ıslık sesi geliyor ama motor ısınınca bi problem yok neden olabilir

Yanlış bilgi vermek istemem ama Turbo olabilir... Büyüklerimiz sana daha detaylı bilgi verirler kardeşim...

FireExit tarafından yazılan metin:
Yanlış bilgi vermek istemem ama Turbo olabilir... Büyüklerimiz sana daha detaylı bilgi verirler kardeşim...

1,2 doblo benzinli ve turbo yok

triger kayışı veya bilyalardanda yapma şansı var

sol taraftan geliyor abi trigerler sağlam ama bilyalarını bilemem

kayışlardan kasnaklardan rulmanlardan geliyordur.ısınınca kesiliyormu.

internette bira dolaştım ve bazıları benzin pompası diyor benzin pompasından olabilirmi

Debriyaj pirizdirek veya kasnak rulmanlarindan gelen bir ses olma ihtimali var...

çok büyük bir ihtmalle egzozdan çünkü oradan ses geliyor

berat tarafından yazılan metin:
arkadaşlar bizim 1.2 doblonun motoru soğukken 2 bin 3 bin devir arasında ıslık sesi geliyor ama motor ısınınca bi problem yok neden olabilir

genelde V kayışından yada dinamo rulamanından yapar...V kayışın ayarlatım dinamoyu kontrol ettirin.

kayış gevşekse bu ses genelde olur...gevşek kayış çabuk bozulur ve kayış gevşekken dinamo düzgün şarj etmez.ayrıca kayışın gevşek yada gereğinden sıkı olması rulman ve kasnaklara zarar verir...

dinamo bilyesi bozuksa yine benzer bir ses gelir.ayrıca bozuk rulman yine yeterli şarjın yapılamamasına neden olur.ayrıca dinamonun serbest dönmesini engellediği için belli bir miktar çekiş kaybınada sebep olur.

aslında basit gibi görünün V kayışı ve kasnak arızaları çok etkili arızalardır.tamirleri basit ve ucuzdur.

nevzat tarafından yazılan metin:
eksoz manifatunun vidaları gevşemiştir bizimde başımıza geldi

paylaşım için teşekkürler can bi bakın bazı zaman hiç beklemenmedik yerden olabiliyor

tamam babama söylerim
yine karıştırdın galiba abi ben berat 😀

berat kusura bakma harbiden karıştırmışım sana nedense hep can diyorum bunadımmı ben bu yaşta yoksa 😀😀😀

doblo vip premio tarafından yazılan metin:
berat kusura bakma harbiden karıştırmışım sana nedense hep can diyorum bunadımmı ben bu yaşta yoksa 😀😀😀
😀 😀

harbiden bunadım şuaraya bak ikinizi hep karıştırıyorum can 😀

yok abi en azından benim gibi yengene amca demiyosun😀 😀 😀

Back