Doblo Isınınca çalışmıyor

Onurkarakus55

Azimli Üye
Doblo
Adı
Onur
Kan Grubu
A RH +
Aracınız
Doblo
Motor
1.9 D Sx
2001 1.9 doblo ilk marşta çalışıyor bir süre çalıştıktan sonra ısınınca ne kadar marş basarsam basayım çalışmıyor stop ettikten bi kaç saat sonra soğuyunca marş basınca çalışıyor birde mavi duman atıyor rolantinin aşşağısına düşüyor devir hareket halindeyken duman atmıyor sorunlar neyden kaynaklıdır

Yani bayabi bakıma ustaya ihtiyacı var sanayiye götür beni diyo

Defalarca götürdük sanayiye düzeliyo bi süre sonra başka arıza açıyo lanet olsun bu arabaya

20 yaşında araba.ustasını bulamayıncada sıkıntı illaki.

Ayni sikinti bendede vardi sogukken sikinti yok isininca vurdurmadan calismiyordu enjektorleri degistirdim bi daha sikinti yapmadi

Abi aracın galiba üzülerek söylüyorum motor istiyor gibi. Mavi duman yağ yaktığına işaret. Contalarına bi bak yedek su deposunu aç biri gaza bassın baloncuk yükselme köpürme varmı kontrol et abi. Yağ dolum kapağını aç üstüne bırak gaza bassın biri kapak vakum yapıyormu, çubuktanda üflemesine bak eğer baca gibi üflüyor ise veya bu anlattıklarım varsa motorun istiyor. Sesini dinle rölantide saat gibi çalışıyormu yani her hareketi sonraki hareketiyle uyumlu mu tır tır tır tır tır tır diyemi çalışıyor tır tur tır tur tır tur mu yapıyor mesela ve enjektörlerini dinle cıs cıs cıs çook ince bi ses gelir kulak ver. Birde hava maf sensörünü sök öyle çalıştır hava filtresinin üstündedir boruda ek. Bazen sensörler bile aracı çalışmaz hale getirebilir. Takipteyim.
FFCF276D-75C6-4A0A-87AB-2181E808D9C0.jpeg

663C41F6-C2B1-441A-B675-1E8B6769E6D7.jpeg

Abi aracın galiba üzülerek söylüyorum motor istiyor gibi. Mavi duman yağ yaktığına işaret. Contalarına bi bak yedek su deposunu aç biri gaza bassın baloncuk yükselme köpürme varmı kontrol et abi. Yağ dolum kapağını aç üstüne bırak gaza bassın biri kapak vakum yapıyormu, çubuktanda üflemesine bak eğer baca gibi üflüyor ise veya bu anlattıklarım varsa motorun istiyor. Sesini dinle rölantide saat gibi çalışıyormu yani her hareketi sonraki hareketiyle uyumlu mu tır tır tır tır tır tır diyemi çalışıyor tır tur tır tur tır tur mu yapıyor mesela ve enjektörlerini dinle cıs cıs cıs çook ince bi ses gelir kulak ver. Birde hava maf sensörünü sök öyle çalıştır hava filtresinin üstündedir boruda ek. Bazen sensörler bile aracı çalışmaz hale getirebilir. Takipteyim.37983 dosyayı görüntüle
37984 dosyayı görüntüle
teşekkür ederim bu dediklerine bakıcam

eksantrik-krank ve hava sensörlerini ve bujileri değiştir düzgün bir yağcıya git yağı komple boşaltıp temizlik sıvısıyla güzelce pisliği akıtsın düzgün yağ koydur açıkta olanlardan olmasın bide koruyucu kaktır 6 ay daha ateşşş

Back