İlk çalıştırmada tekleme,rölanti dalgalanması sorunu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Ema
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Ema

Azimli Üye
Doblo
Adı
Erol Mehmet Aydın
Kan Grubu
AB RH +
Aracınız
Doblo
2005 model 1.2 benzin lpgli doblo aracım var aracı sabahları çalıştırırken tekleme yapıyor stop ediyor rölantide dalgalanma oluyor sonrasında geçiyor gün içerisinde çalıştırdığım zaman sabahkine göre daha rahat çalışıyor araba ısındığında daha rahat çalışıyor bunun nedeni nedir

Benzinli aracı lpg yle birlerştirdiğinizde o kadar çok alternatif arıza durumu var ki bir şey demek buradan zor.
bu video tam size göre ve birçok video ya baktım onlarda da genelde lpg enjektörlerinden bahsedilmiş

2005 model 1.2 benzin lpgli doblo aracım var aracı sabahları çalıştırırken tekleme yapıyor stop ediyor rölantide dalgalanma oluyor sonrasında geçiyor gün içerisinde çalıştırdığım zaman sabahkine göre daha rahat çalışıyor araba ısındığında daha rahat çalışıyor bunun nedeni nedir
İlk çalıştırmada olduğu için benzin sisteminda sıkıntı diye düşünüyorum, en kolay ispat yolu aracı benzine alıp denemek. Denediniz baktınız benzinde arıza, buji, buji kabloları, enjektörlere baktırın derim. iyi geceler.

benzinde sıkıntı yaşıyorum büyük ihtimal dediğiniz gibi teşekkürler

Benim araçtada yapıyor aracım 2009 1.4 benzin lpg ama sadece soğuk havalarda yapıyor benim bildiğim otomatik jigleli olduğu için motora hararet yaptırıyor lpg ye geçmek için gösterdiğim usta bana böyle dedi sıcak havalarda böyle bi sorun yok aracı çalıştırdıktan 1/2 dk sonra lpg ye geçiyor dediğim gibi soğuk havalarda devir 1500 ila 1200 aradında gidip geliyor tabi sizinde göstermenizde bi fayda var

Çoğu araçta var bu olay fiat grubu olarak değil sadece lpg beyni ısınmasına kadar yapar lpgde sıkıntı olmaz sıralı sistemde araçtaki ecu lpg ye ayarlı olduğu için benzinin yanma oranı fazla olduğu için yapar yazılımla alakalı problem olabilir benzin filtresi vs de olabilir.
@Ema

oksijen sensörünün temizlenmesi gerekiyor ya da arızalı olabilir. Bu çekişin azalmasına, dalgalı rölantiye ve fazla yakıt yakmasına neden olabiliyor

Back