İç lamba kendi kendine yandı söndü

engin_64

Aktif Üye
merhabalar arkadaslar 2011 fiat doblo safeline var yaklasık 2 ay oldum alalı bu gun bisey dikkatimi cekti parkta oturuken arac kilitliyken ic lamba yandı sonra 1-2 sn sonra tekrar kendi söndü araç kilitli ama normal konumdaydı lamba da yani kabılar acılınca yanan kapanınca sonen modda sonra aracı ben kendim actım lamba yanıyor saten kilteyincede otomatik sönüyor yani bunu denemek icin yaptımda. normalde kiteyince otomatik sönen lamba neden kendi kendine yanar ve 2 sn sonra falan söner yardımcı olurmusunuz yada sizin doblolarınızda böye bisey oldumu ?

kapılardaki düğmelere bir bakın belki takılı falan kalmıştır.

İyi akşamlar arkadaşım bende de 2011 1.3 Mjet premio var aracı servisten teslim aldığım gün arka sol kapının camı kendiliğinde açılıp kapandı.sonra ben ön kumandadan kumanda etmeye çalıştım bi açtı bi açmadı neyse tekrar servise geri döndüm servisteki elemanlar kapının ayrının dengesiz olduğunu söylediler.ayarı yapıldıktan sonra arıza düzeldi.Tahminim seninki de buna benzer birşey.Kapının yapıştığı yerdeki kumanda kollarında temassızlık olabilir.

bende baktım dediğiniz gibi ama onlarda bisey yok ya saglam ve islevi tam yapıyorlar. 1 kez oldu saten ama anlamadım servise sordum adamlarla az cok kankayız adamım dioo dalgamı gecion sen dio ne ictin sen gece dioo anlamadım yani 😀 servisde cözemedi

kapı kilitlerinde sorun yoksa beyinle ilgili olabilir.
çünkü kapılarla ilgili bir sürü kablo geliyor.

Sevgili kardeşim senin sorduğun o servisçi dangalağa deki sen bu araçların her 30 saniyede kapı butonlarına eksi gecikmeli sönen tavan lambasına artı miliamper palsler gönderdiğini biliyormu.......Son 3 senedir çıkan birçok araç her 30 saniyede bir kapılar açıkmı diye kontrol eder kendini........bu yüzden piyasa alarmı takılamaz takılabilmesi için özel devre yapılması lazım gelir............Gelelim senin sorununa senin aracında eğer bu sistem varsa ki var çünkü aracım 2011 model diyorsun......kapı butonlarından birisi veya bagaj butonu açık veya kısa devre ...eğer bu değilse aracın beyninde sıkıntı var işi bilen ehil bir servise danış kolay gelsin...................

Back