Hgs - Ogs cezaları muayene ve satışta görünüyormu?

mamikaptan

Azimli Üye
Arkadaşlar yakın bir dostuma bir araç alacağız daha doğrusu bir yıldır kullandığı bir aracın satışını alacak.Benim sormak istediğim aracın üzerinde gözüken ogs ve hgs kaçak geçişleri muayene ve satışa engel olurmu.Noterde yada muayene istasyonunda görünürmü?

satış esnasında devletin alacaklarının tümü çıkar.
ben önceki aracımı satarken hatırlayamadığım yada unuttuğum kaçak geçiş vardı çıktı.
satmadan önce borcu varmı diye aradığım hiç bir yerde çıkmadığı halde...
en güzeli yakın bir vergi dairesinden kontrol etmniz olacaktır.
hayırlı olsun.

Mayista aldigm aracin satisinda noterde hic sikinti cikmamisti agustosta hgs kacak gecisim oldu etiket almaya calisinca mayis oncesinden kalma cezasi oldugunu ogrenmistim ama ceza isme ait eski sahibinin kisisel borcu arac uzerine gorunmuyor

Muayeneyide noter satisindan bir gun once yapmistik orada da sikinti cikmamisti

Cevaplar için teşekkürler.Aracı alacak olan kişi aynı zamanda 1 yıldan fazladırda kendi kullanıyor akarabanın aracı yani şimdi çocuk hem bandroller hemde satış için para verecek ancak hgs ve ogs içinde yaklaşık 300 Tl bir bedel ödenmesi lazım o kadar veremiyor ancak satışıda bir an evvel alması lazım işler biraz karışık gibi ama sanırım ogs-hgs cezaları satışta ve muayenede görünmüyor 🙂

Plakaya kesilen cezalar engel diye biliyorum.

ogs ve hgs cezaları muaynede engel ödemeden muayne yapılmıyor muhtemlen satışta yapılmıyor

Tekrar yazmamin geregi yok belki ama aracin muayenesi yapildi ertesi gun noter satisi yapildi 2 ay sonra hgs etiketim olmadan gecis yaptim bir numara vardi aradim iste 7 gun icinde hgs etiketi alindiginda kacak gecis sayilmiyor ucret dusuyor vesaire konusurken ayri bir ceza gorunuyor dedi adana dâ yasanan kacak bir gecis cezasi. olmaz dedim ben aracimla d bakirdan batiya gecmedim falan derken tarihi sordum araci almadan 7 8 ay oncesine ait borcun ne olacagini sordum eski sahibinin adina olan borc oldugu soylendi ve 2 gun once de gecen hafta kirmizida gecme cezasini kontrol amacli bireysel borc sorgulamasinda da arac bilgileri sorgulamamda da oyle bir ceza hgs cezasi gorunmuyor mayistan sonra sistem degisti ise bilemem.Bildigim kadari ile muayene tarihi gecmisse ve vergi borcu varsa satis olmaz trafik cezasi sahsi ilgilendirir.

Back