her gaz verişimde hafif ıslık sesi 2005 1.3 multijet

ahmetkl38

Daimi Üye
Adı
ahmet
2005 1.3 multijet doblo aldım aracın sadece vites geçince ufak bir ıslık sesi oluyor ..her gaz verişimizdede o ses oluyor ..yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar

@ahmetkl38

turbo intercooler arasında bi yerde delik ihtimali olabilir.hava filtre hortumundan şüphelendim.

Son düzenleme:
Egzos manifoltu vidaları gevşemiş olma ihtimali %90 tabi susturucuyu vurmamışsan şayet manifolt cıvatası ise basit bir usta bile yardımcı olabilir

turbonda sıkıntı var gibi çekişte düşme varsa turbon arozalı eger dahada serileşti diyorsan ki bu serilik çok uzun sürmez turbo hortumlarında yırtık yada delinme oluşmuştur bi turbocuya kontrol ettir çözerler sorunu

Vites geçişleri sırasında ise muhtemelen turbodan geliyordur. Turboya bir baktır.

Ustaya gitmeden önce turbo hortumlarının kelepçelerini elinle kontrol et gevşeme yapabilir yüke bindiginde oda ses yapar

kardeş turbo ve intercooler borularına baktırman lazım.araç dışardan hava alıyor gibi.büyük ihtimalle bi ek yerinden oynama yapmıştır.

Bizim d1 doblomuzdada olmuştu turbo contalarında gevşeme vardır contaları değiştirirsin

Torbo hotumlarındandır. Eskiden bizde tırda ses gelsın diye torboyu deldirirdik.😀 😀

@ahmetkl38

fiyatla ilgili pek bi bilgim yok muhtemelen turboda değil sıkıntı turbo emiş hattında bi yerde delik var git baktır fazla zaman geçmeden.

Hortumda delik varsa çok fazla bişey degil ama turbonda arıza varsa o biraz pahalı bildigim kadarıyla sıfır turbo 1500 tl üzerinde yaptırmak istersende 500 tl civarında onun için iyi bir turbocuta kontrol ettir

ıslık sesi ne düzeyde onu dinlemek lazım. Rampada hafif tatlı ıslık sesi her zaman normaldir mesela. Ama düz yolda neredeyse duyulmaması lazım ıslık sesinin.

@ahmetkl38

kardeşim büyük ihtimalle delik patlak yoktur.çok nadiren turbo yada intercooler boruları ek yerlerinden gevşeyebiliyor.bi servise git,en fazla 20 liranı alır sıkıntını çözerler.boru delik olsada çok büyük sıkıntı çıkmaz.iş o ki turbo mili bozulmuş olmasın.o zaman ayvanza...

turbonun en ucuzu (made in R.P.C.) 500 gayme.

@ahmetkl38
Merhaba ,
Bende diğer arkaşlarla aynı yorumu yapacağım için
Arızanızın turbodan veya torboya bağlı hava taşıyıcı hortum ve benzeri malzemelerden olduğu kesinleşti.

Buna göre bu konunun sonunda aracınızı tamirciye götürüp sorunu çözdürdüğünüz zaman
Arızanın asıl nedenini tam olarak eğer mümkünse resimleyerek burda paylaşırsanız hem konunuz tam olarak sonuçlanmış olur hemde bundan sonra buna benzer sorunla karşılaşan üyelerimiz için hazır cevap olur ve tamirciye gitmeden sorunu eli anahtar tutan biraz bu işlerden anlayanlar kendileride çözebilirler.

Boruların bağlantı yerlerindeki kelepçelere baktırın.

Aynı modeldeki aracım da bu sesi yapıyordu. İzmir'deki tüm yetkili servisleri dolaştıktan sonra en son gittiğim servis buldu problemi. Yakıt geri dönüş hortumundan geliyormuş ses. Yalnız, kaç tane sıfır orijinal parça taksalar da aynı ses devam etti. En sonunda, sanayiden alınan bir yakıt hortumunun takılmasından sonra bu problem halloldu. Büyük ihtimalle sizin sorununuzda aynı. Gideceğiniz usta ya da servise bu dediklerimi hatırlatın. Ayrıca sonucu da bizimle paylaşırsanız sevinirim.

@OSMAN ALP

yakıt geri dönüşten yapması çok ilginç.

Bende 2 gündür 2500 devir ile 3000 devir arasında nadir duymaya başladım bu sesi. Kayış sandım ama bu sabah servis ile telefonla görüştüğümde egzoz manifoltu olma ihtimali yüksek. vidalar gevşemiştir dediler. Turbo vs. ile kafanızı bulandırmayın. bazen ilk çözüm en basit olan olabiliyor. Konu eski fakat tekrar tekrar konu kalabalığı olmaması için buraya not düşeyim istedim.

Kalın sağlıcakla.

benim 2013 araçtada 1 haftadır uğultu sesi var hem giderken hemde rölantide yapıyor ama bir fırsat bulupta ustama götüremedim bende manifolddan şüpheleniyorum sanki araç bir yerden hava kaçırıyor gibi

Back