hararet düşmesi ve arıza lambasının yanması

Var ben☺yarın baktiracam yazilanlara ve araştirmama gore termostat gitmis d3gisecek ama benim doblo 2004 oldugu icin ariza lambasi felan yakmiyor süratli gittigimde yani dur kalk trafik yoksa ve hafif yada dik bi yokuş iniyorsam hararet düsüyor

Simdi tamirciden geldim 2 tamirciye gosterdim 2side normal abi hararet düser dedi.termostat ariza yapmis olmazmi dedim klimadan sicak hava veriyorsa sorun yoktur dedi baktik sicak ufluyor degisnediler sorun yok diye

@mucahit12
Yokuş inişlerde veya hızlı gittigin zaman düşuyormu 0a gelecek kadar

Evet cok soğukta aniden dibe vuruyor.arıza lambası yanıyor .sürekli yüksek devirde kullandıgım zaman hararet iyi yokuş aşağı düşmeye başlıyor ve hep aynı yerde 3 kez tekrarladı.aracım 2009 1.3 multijet

Son düzenleme:
Demekki normal arkadaslar yoksa usta degistirirdi dedigim gibi 2 ustaya gisterdim 2 side normal dedi

arkadaşlar akülerinizi bir ölçtürün akü zayıf olursa bu dediklernizi yapıyor benim başıma geldi o yüzden

Bendede oluyor termostadı değişcez anlaşılan

@H.Raşit DEVE
Abi termostat % 100.
Dün ustamla da baktık oda aynı kanaate.

abi termostat da sıkıntı olabilir bende de aynı sorun vardı hararet bi düşüp bi yükseliyodu termostat değiştirdik şuan çok iyi ve aynı zamanda arabanın içini de çok güzel ısıtıyor

geçmiş olsun

@Tutkun
İnişte olsa düzde olsa 90 derecede olması gerek(motorun ideal çalışma sıcaklığı) termostatın görevi budur.Motoru bitirirsiniz dikkat edin termostat en önemli parçalardan biridir.

Termostatın ömrünü kısaltan etmenlerden biride aracın antifrizsiz kullanılmasıdır.Özellikle Antalya gibi eksi dereceleri görmeyene yerlerde antifriz önemsenmez halbu ki antifriz sadece donmaması için değil soğutma sisteminin randımanlı çalışması içinde bir şarttır.Antifriz olan araçta radyatör ve bloktaki kanallarda korozyon ve kireçlenme olmayacağı için hararet riskide olmaz.Devirdaimin ömrünüde uzatır antifriz.Uzun lafın kısası yazlı kışlı sıcak bölgede olsa antifrizli kullanmaya gayret gösteriniz.

Back