İnternette bulduğum verilere göre aracınızın OBD2 Protokolü
KWP FAST [ISO14230-4 (KWP2000) Sınıfı] olarak geçiyor.
Tam adı:
- ISO 14230-4 KWP (fast init,10.4 Kbaud)
Bir üstteki bilgiyi (altı çizili yazılmış olan) baz alarak satın alacağınız ELM327 OBD2 cihazının özelliklerinde bu protokol var mı yok mu kontrol edin. İnternetteki çoğu cihazlar bu protokolu destekliyor ama yine de baktığınız ürünlerin açıklama (ya da özellik) kısmına bakın, satıcı mutlaka ürün ile ilgili bilgi vermiştir.
Ek olarak alacağınız cihazın telefonunuzla sağlam bir bağlantı kurması için eğer
iPhone kullanıyorsanız
Wi-Fi destekli bir cihaz alın.
Android kullanıyorsanız
Bluetooth veya Wi-Fi özellik olması fark etmiyor ama ben Bluetooth kullanımından memnunum ama karar size kalmış (Wi-Fi'da veri iletimi daha hızlı oluyormuş, ben deneyimlemedim.) İnternete baktığınızda V1.5 ve V2.1 olmak üzere iki farklı versiyonla karşılaşacaksınız muhtemelen. Bu iki versiyon da sizin aracınızın protokolünü destekliyor ama V1.5 daha fazla protokolü destekliyor (V2.1'e göre), siz de V1.5 olan cihazlardan birini alabilirsiniz.
Uygulama önerisi olarak da
Torque Pro ve
Car Scanner.
- Torque Pro, paralı bir uygulama ama sudan ucuz bir fiyatı var. Google Play Store'da 10-15₺ arası fiyatı. (iPhone'lardaki App Store üzerindeki fiyat durumunu bilmiyorum, konuyu okuyan arkadaşlar alıntı yaparak fiyat durumunu belirtebilir.)
- Car Scanner ise indirmesi ücretsiz fakat uygulama içi satın alım yapılabiliyor. Abonelik sistemi ya da uygulamanın tam sürümünü satın alarak tüm özelliklere erişebiliyorsunuz fakat ücretsiz sürümü zaten hayli hayli size yetecektir. En çok kullanılan Arıza Kodu Okuma ve Silme işlemlerini gayet güzel yapıyor ve ek olarak yine araç ister motor çalışıyor ya da çalışmıyor olsun Hararet, Pedal Konumu, Devir Saati, Hız Göstergesi, Turbo Basınç Değerleri gibi birçok veriyi anlık okuyabiliyorsunuz. (Eğer ki bu verileri gösteren sensörler araç üzerinde mevcut ise)
Ben şahsen Car Scanner kullanıyorum ve memnunum, tavsiye de ederim ama forumdaki başka hocaların da önerileri varsa her türlü öneriye açığız.
Eğer bu yanıt doğrultusunda sorununuz çözülürse lütfen yanıt yazmayı unutmayın ki diğer forumdaşlarımız da yeni konu açma ihtiyacı duymadan sizin konunuz üzerinden onlar da direkt sonuca ulaşabilsinler. Anlaşılmayan bir konu olursa mutlaka bu mesaja yanıt yazabilirsiniz, elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.
İyi günler, iyi forumlar dilerim...