Hangi Doblo ? Kafam Iyice Karıştı, Uzamana Sormak Lazım ...

Sabrier

Yeni Üye
Adı
Sabri ERÖZCAN
Kan Grubu
A RH +
Modeli
Araç Yılı
2012
Arkadaşlar Merhaba ;

Aranıza yeni katıldım. İsmim Sabri. Şu anda 2012 model dizel otomatik Hyundai İ30 sahibiyim, seyahat acentesi işletiyorum.

Farklı bir sektörde de faaliyete başlayacağımız için günlük ailecek kullanabileceğimiz donanımı ve tipi düzgün, aynı zamanda hafif yüklemelerde kullanabilmek adına Doblo almaya karar verdim.

Aracımın taliplisi karşı komşum, 60.000 tl ye ona nasip olacak inşallah. Bende 15.000 TL ayırıp, 45.000 bütçe ile Doblo alacağım.

Günlük kullanıma uygun, hafif ticari faaliyetlerde de kullanmak üzere hangi modeli tavsiye edersiniz ?

1. 2016 Model Yeni Kasa 1.3 Multijet Premio Manuel ( Yeni kasa olması, günlük kullanımda çok ticari gibi soğuk durmaması, iç tasarımı cezbediyor. Fakat yeni kasa diye 1.3 Multijete gerek var mı bir türlü karar veremedim )

2. 2014-2015 Model 1 Eski Kasa 1.6 Multijet Premio ( 1.6 olması ve 1.3 M.Jet e göre biraz daha uygun olması cezbediyor. Ama gönül yeni kasadan yana 🙂 Kararsız kaldım )

Uzman ve direk kullanıcı olarak görüşleriniz çok önemli. Şimdiden teşekkürler...

@Sabrier

Aramıza hoşgeldiniz benim tavsiyem 2016 model yeni kasa tekrar hayırlı olsun alacağınız Doblonuz

Kardesim bende 2015 yeni doblo var 1.3 multijet premio plus full modeli cok memnunum tavsiye ederim hayirlisi olsun simdiden

@Sabrier
Sabri bey; öncelikle aramıza hoşgeldiniz, hayırlısı olsun şimdiden
Doblolarımızın hepsi güzel fakat naçizane fikrim 1.3 D-3 kullanıcısı olarak 1.6 almanızda fayda var
1.3 lerde iyi fakat tek bir noktada sıkıntılı oda rampa kalkışlarında belirgin hissettirir kasanın ağır geldiğini
Onun dışında 1.3 ler 5 ileri vites ve uzun yolda 6. Vitesin kıymetini anlıyorsunuz
O yüzden hafif yük taşıyacaksınız 1.6 olması iyi olur
İmkanlarınızın nispetinde Yen'i kasa tercih ederseniz daha güzel olur

1.3 ve 1.6 ikisinide kullanmış biri olarak 1.6 tadından yenmiyor ama her zaman daha yeni ve düşük km tavsiyemdir yeni kasa 1.6 bulabilirsen tavsiye ederim

Back