gündüz farı bağlantı sorunu

sz6iv84244

Yeni Üye
merhaba arkadaşlar,
07 model doblo ativ esahibiyim. çok hoş güzndüz ledi taktım fakat elektrik bağlantısı için uygun bir yer bulamadım. aracımın farları yanmadan gündüz ledinin çalışmasını ve kantağa bağlı olmasını istiyorum. en uygun yer olarak çakmak ve harici güç bölümünü düşündüm ama bağladığımda radyoyu bozdu. aküdende direk almak istemiyorum. yardımcı labilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Sevgili kardesim aracinin direksiyonunun alti 3adet vida ile sokulur ...siyah plastik bolum...kontaktan cikan soketten kontak acim ceryanini bul ve oraya gunduz farlarini bagla...orasizor gelirse sigortaanosundan baskabir kontak acim voltaji bul bagla kolau gelsin..

teşekkür ederim bakiergül,
dediğin yeri sökmüştüm ama cesaret edip deneyemedim. biraz daha ayrıntılı açıklayabilirmisin. kablo rengi vb. birde sadece artı yada eksi alıp diğerini aküdenmi almam gerekiyor yoksa ikini birdenmi almam gerekiyor.

slm arkadaşım bir oto elektirikci olarak söylüyorum bu işler,den anlamıyorsan hiç bulaşma bu işe derim ama genede sen bilirsin kardeşim kolay gelsin

sz6iv84244 tarafından yazılan metin:
teşekkür ederim bakiergül,
dediğin yeri sökmüştüm ama cesaret edip deneyemedim. biraz daha ayrıntılı açıklayabilirmisin. kablo rengi vb. birde sadece artı yada eksi alıp diğerini aküdenmi almam gerekiyor yoksa ikini birdenmi almam gerekiyor.

Sevgili kardesim azda olsa elektrik bilgin varsa cok kolay montaj yapabilirsin alti actiktan sonra bir kontsk acimi voltaji bulman lazim ...muhtemelen sari veya turuncu kablo olur sase kablosu dunya standartlarinda siyahtir...eger 12 volt kontrol lamban yoksa en kolay soyle cozersin isi...elindeki lambanin siyah kablosunu aracin direksiyonunun altindaki herhangi bir metal aksama bagla sonra turunca veya sari kabloyu siyir diger ucuda muhtemelen gunduz farindaki kirmizi kablodur.onuda siyirdigin sari veya kirmizi kabloya bagla kontagi actiginda lamban yaniyor ise kapattiginda sonuyor ise islem tamamdir gecmis olsun ama kontagi acmadan direk yaniyor ise o direk aku voltajidir.o zaman diger kabloyu dene daha sonra saseyi bagladigin metal aksamdan cikartip siyah sase kablosuna baglarsan islemi daha saglikli bitirmis olursun haydi kolay gelsin

yardımlarınızdan dolayı teşekkür ederim.

Rica ederim koly gelsin sonucu bildirirsen sevinirim

bildirirmi sence?😀

baki abi aklıma ne geldi....şimdi bu arkadaş yarın öbür gün gelip
Arabayı kısadevre yaptırdım,komple yaktım felan deyim senden tazminat istemesin😀😀😀...

sz6iv84244(o nasıl nick se) Güzel kardeşim ben sana anlatayım,,, Bir elektrikçiye gideceksin,sağlam bir şekilde yapacak,senin de kafan rahat edecek,vereceksin 20lira,elektrikçi kirasını ödeyecek onunda kafası rahat edecek,dükkan sahibi kredi kartını ödeyecek onunda kafası rahat edecek,banka faiz kazanmış olacak bi dünya adama maaş verecek onlarda rahat edecek,sora banka onu sana kredi olarak geri verir,sende bedavaya elektrik işini ve kredi işini çözmüş olursun...nasıl ama...Al ver ekonomiye can ver kardeşim..saygılar...😀

herkese iyi bayramlar arkadaşlar,
elektrik bağlantılarımı hallettim ,güzel bir tesisat çektim, sigorta dahi koydum fakat ışıkları açınca radyoyu bozuyor. bu defada bu sorun oldu bu konuda bilgisi olan varsa sevinirim.

herkese iyi bayramlar arkadaşlar,
elektrik bağlantılarımı hallettim ,güzel bir tesisat çektim, sigorta dahi koydum fakat ışıkları açınca radyoyu bozuyor. bu defada bu sorun oldu bu konuda bilgisi olan varsa sevinirim.

Sevgili kardrsim gunduz farlarinin icinde surucu devre oldugundan radyonda parazit yapiyordur. Ne yazikki cin mali ucuz cihazlar bu sorunu yaratiyor devre arasina parazit kesici konulabilir

Back