Gruba yeni katıldım, merhaba demek istedim

MESeral

Yeni Üye
Aracım Yok
Adı
Mehmet Emrah Seral
Kan Grubu
B RH +
Aracınız
Aracım Yok
Herkese merhaba. Başlıkta dediğim gibi, aranıza yeni katıldım ve kendimi takdim etmek istedim. Adım Emrah. 51 yaşındayım; öğretmenim (ve ek gelir olarak doğal taş işiyle uğraşıyorum). Doblo (ya da Doblo türü) bir araç almayı düşündüğüm için gruba katıldım. İşi bilene sor demişler: Siz, Doblo ve Fiorino hakkında bilgi sahibi olduğunuz için buradayım. Öncelikli amacım, araç almadan önce bilgi edinmek. Bu süreçte yeni arkadaşlar da edinirsem cabası.

Okuduğunuz için teşekkürler...

Hocam yıllık kaç km yapıyorsunuz çok fazla kullanımınız yok ise benzinli doblolar arızası çok olmayan araçlardır km ve yol yapıyorsanız 1.3 mjet km yol ve yük taşıyacaksanız 1.6 mjet de önerebiliriz ama yok ben sağa sola ufak tefek gidicem hızla da işim yok derseniz benzinli dobloya yönelin

Hocam yıllık kaç km yapıyorsunuz çok fazla kullanımınız yok ise benzinli doblolar arızası çok olmayan araçlardır km ve yol yapıyorsanız 1.3 mjet km yol ve yük taşıyacaksanız 1.6 mjet de önerebiliriz ama yok ben sağa sola ufak tefek gidicem hızla da işim yok derseniz benzinli dobloya yönelin
Cevabınız için teşekkür ederim. Yılda herhalde en fazla 3-4000 km olur. Bu mesafenin en fazla yarısı yük taşımak için olur. Hızla işim yok. Anladığım bu durumda 1.6 mjet diyorsunuz. Peki eski Doblo modelleri hakkında bilginiz var mı? yani hangi model yılı/yılları en az problem çıkarır?

Cevabınız için teşekkür ederim. Yılda herhalde en fazla 3-4000 km olur. Bu mesafenin en fazla yarısı yük taşımak için olur. Hızla işim yok. Anladığım bu durumda 1.6 mjet diyorsunuz. Peki eski Doblo modelleri hakkında bilginiz var mı? yani hangi model yılı/yılları en az problem çıkarır?
1.6 dizel ağır yükte kullanacaksanız yıllık 3-4 bin km için 1.4 benzinli öneririm size eski model de alacaksanız 1.9 düz doblodan uzak durun

bende 1.9 düz motor var.km de 2,5 tl yakiyor.rampada yavas kaliyor ama düzde basinca gidiyor masallah.ayda 1 litre yağ ekliyorum hergün kullaniyorum ise git gel.yağ eksiltmesi disinda da bi sorunu yok 1 bucuk senedir kullaniyorum.

Hocam merhaba üst kalite 1.6 105 HP işinizi görür masrafı ağırdır 1.6 ağırlığıda olduğu için.
Ucuz yollu 1.3 Multijet değerlendirebilirsiniz
Her araç mutlaka masraf ister.

bende 1.9 düz motor var.km de 2,5 tl yakiyor.rampada yavas kaliyor ama düzde basinca gidiyor masallah.ayda 1 litre yağ ekliyorum hergün kullaniyorum ise git gel.yağ eksiltmesi disinda da bi sorunu yok 1 bucuk senedir kullaniyorum.
Anladım, teşekkürler. Yağını eksik etmedikçe 1.9 düz motor da gayet iyi diyorsunuz.

Hocam merhaba üst kalite 1.6 105 HP işinizi görür masrafı ağırdır 1.6 ağırlığıda olduğu için.
Ucuz yollu 1.3 Multijet değerlendirebilirsiniz
Her araç mutlaka masraf ister.
Teşekkür ederim--haklısınız tabii. benim de derdim masraf miktar ve aralıklarını en aza indirmek.

Teşekkür ederim--haklısınız tabii. benim de derdim masraf miktar ve aralıklarını en aza indirmek.
Benzinli doblo binek için de iyidir masrafı yoktur lpg takılıyor bedava gezersiniz iyidir 1.4 iyi

Back