Yardım Geri Vites Sesi Ve Park Sensör Arızası

reuters

Yeni Üye
Adı
İSMAİL GNL
  • Herkese hayırlı akşamlar. Sorum şu: D1 kasa aracımın geri vitese takınca gelen ses gelmiyor ve park sensörleri çalışmıyor. Geri vites lambası faal durumda ama sensörlerden ve geri vitese takınca gelmesi gereken sesler yok. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler ...

Öncelikle hoşgeldiniz. Sonradan taktırma muhtemelen park sensörleri. Onun motorunda arıza vardır bence. Elektrikçiye bi göster derim.

Sensör hoparlörüde bozuk olabilir.

Benimkisinin de sensör hoparlörü patlak gibi çok tuhaf bi ses çıkarıyor. 🙂 Bi türlü yaptırmadım daha. :acpsnr:

Rica ederim. Yardımcı olabildiysek ne mutlu.

Benim aracim d3 premio orjinalinda var park sensoru Calismiyordu Geri vites lambalarida calismiyordu geri vites musuru deisti duzeldi . Fiyati 75 tlydi orjinali . 🙂

yeni komu açıp konu kirliliği oluşturmak istemedim. d4 orjinal park sensörlü araçlarda sensörler arası uzaklık ve yerleşim nasıl acaba?

genelde servis bagaj kapağını açınca sağ tarafta bulunan hoparlörin kapak bölgesine kamufle ediyo

Bende mevcut konudan devam edeyim.
D2 Premio dobloda, geri vitese takınca önce kısa ve kısık bir ses hemen sonra daha yüksek yaklaşık 10 sn süren bir ses geliyor ve geri vites uyarısı görevini yapmıyor. Sensorleri sildim ama problem çözülmedi.
Elektrikçiye gittim. Bir sensör bozulmuş. Yan sanayi 160 orjinal 245₺ civarında bir rakam söyledi. Fiyatın şokuyla net hatırlıyorum.

Şimdi yeni bir sistem mı takmak mantıklı ( servis bu şekilde yapan çok dedi ) yoksa daha hesaplı uygun sensör bulabileceğimiz yer var mı?

Bir sensörün arıza yapması diğerlerinde arıza yapma ihtimalini güçlendiriyor ve bu rakamlarda beni düşündürüyor.

Ben çok aradım bulamadım. Benimde sağ arka sensör kırılmıştı. Bütün sanayi ve çıkmacıları dolaştım en düşük 135 TL fiyat verdiler. En sonunda hiç aklımda yokken aracıma Rötuş yaptırmaya gittiğim kaportacı şans eseri bi sensör uydurdu oraya. Soket vs herşey uyuyor ama bizimki L gibi adamın taktığı uzun tipli. Çalışmaz dedim ama çalıştı. Sağolsun para da almadı. Ben kaportaya gelen arabaların tamponlarından söküp çöpe atıyorum bunları hep dedi. Şansına biri kalmış dedi.

@2009_premio
Kaportacılara bakmak aklıma gelmedi 🙂. Çok umutlu değilim ama tanıdık ustalara bir söyleyeyim bakalım.

Geri Viteş Müşürü Bozuktur . Benimde basima geldi d3 de

İnşallah bulursunuz.

@Smpo
Bunu nasıl tespit edebilirim?

Müşürden olsa geri vitese takınca ne arka geri vites lambaları yanar nede park sensörleri devreye girer. Arkadaşın sorunu benim başıma gelenle aynı. Geri vitese yakıyorsun dıt diyor sonra 10 sn kadar daha tiz bi dıııt sesi gelip susuyor. Bozuk olan gözü bilmiyorsanız aracı geri vitese takıp arkaya geçin tek tek sensörleri ya parmağınızı değdirin yada kulağınızı yaklaştırın. Tık tık tık ses geliyor ve bu parmakla hissediliyor. Ses seda olmayan sensör bozuktur

@2009_premio
Elektrikciye götürdüm. Arızalı sensörü söküp yenisini almamı istedi. Fakat pahalı geldiği için sizlerden danışmak istedim. Bir arkadaş başka model bir aracın sensörü uyduğunu yazmış. Haftasonu gidip araştıracağım.
Peki siz sensörü orjinali ile mi degistirdiniz?

@ofas
Uyduran arkadaş benim 🙂

@2009_premio
Oooo. Çok kötü karıştırmışım. 🙂 Pardon.

Back