Doğukann
Azimli Üye
Doblo- Kayıt
- 7 Mayıs 2022
- Adı
- Doğukan
- Kan Grubu
- B RH -
- Aracınız
- Doblo
Arkadaşlar merhaba, Aracımın garantisi bitti, servislerin bakım ücretleri malum, piyasanın iki katı. Bu yüzden yetkili serviste değilde özel serviste bakımımı yaptırmak istiyorum.
Size sormak istediğim birkaç konu var,
Özellikle yağ değişimi konusu.
+ Biliyorsunuz ki yetkili serviste araca Opar marka yağ koyuluyor, Benim konuştuğum servis ise Castrol koyacağını söyledi. Bu hususta dikkat etmem gereken neler var, mesela eski yağı boşaltacaklar ama arabada birazda olsa eski yağdan kalacaktır.
Bu yeni koyacağımız Castrol yağ ile eski Opar yağı tepkimeye gitme gibi bir durum oluşur mu yani aracıma zarar verir mi?
+ Aracım 2021 model, koyulacak yağ hakkında da bilgi verirseniz çok memnun olurum.
+ Bir diğer husus yetkili servislerden bir tanesi aracımın direksiyon hidroliğinin değişmesi gerektiğini diğeri ise değişmesi için erken olduğunu söyledi. Araç 4 yaşında ve 55.000 km de. Sizce değişmeli mi?
Bir de ilk defa özel serviste yaptıracağım için dikkat etmem gereken tecrübeleriniz var mıdır?
Araçta yapılacak olan işlemler şunlar;
Yağ değişimi
Yağ filtresi
Hava filtresi
Klima polen filtresi
Mazot filtresi
Acemi olduğum için biraz detaylı ve ızun yazdım lütfen kusura bakmayın.
Değerli görüşleriniz için şimdiden teşekkür ederim.
Size sormak istediğim birkaç konu var,
Özellikle yağ değişimi konusu.
+ Biliyorsunuz ki yetkili serviste araca Opar marka yağ koyuluyor, Benim konuştuğum servis ise Castrol koyacağını söyledi. Bu hususta dikkat etmem gereken neler var, mesela eski yağı boşaltacaklar ama arabada birazda olsa eski yağdan kalacaktır.
Bu yeni koyacağımız Castrol yağ ile eski Opar yağı tepkimeye gitme gibi bir durum oluşur mu yani aracıma zarar verir mi?
+ Aracım 2021 model, koyulacak yağ hakkında da bilgi verirseniz çok memnun olurum.
+ Bir diğer husus yetkili servislerden bir tanesi aracımın direksiyon hidroliğinin değişmesi gerektiğini diğeri ise değişmesi için erken olduğunu söyledi. Araç 4 yaşında ve 55.000 km de. Sizce değişmeli mi?
Bir de ilk defa özel serviste yaptıracağım için dikkat etmem gereken tecrübeleriniz var mıdır?
Araçta yapılacak olan işlemler şunlar;
Yağ değişimi
Yağ filtresi
Hava filtresi
Klima polen filtresi
Mazot filtresi
Acemi olduğum için biraz detaylı ve ızun yazdım lütfen kusura bakmayın.
Değerli görüşleriniz için şimdiden teşekkür ederim.