fıat uno pet şişeden yapılıyor

kokplot

Onursal Üye
Kayıt
4 Mart 2010
Mesaj
936

Pet şişe ve hindistan cevizinden otomobil

uno.jpg
ww.arabaruyasi.com sitesinden alıntı



BIBENDUM 2010 etkinliğinde dünya tanıtımı yapılan araçlardan biri de Fiatın Brezilyada ürettiği yeni Uno modelinin Ecology isimli konsept versiyonu oldu. Fiatın Brezilyadaki mühendisleri tarafından 14 ayda geliştirilen araç tamamen doğal ve geri dönüşümlü malzemeyle üretilmiş. Hindistan cevizinin dış kıllarıyla koltuk ve döşemelerin yapıldığı aracın tüm plastik aksamında ise geri dönüşümlü pet şişeler kullanılmış. Aracın tavanında ise ışığa maruz kalınca elektrik üreten güneş paneli bulunuyor. Bu sayede aracın tüm elektrik ihtiyacı bu panelden karşılanıyor.
 

kokplot

Onursal Üye
Kayıt
4 Mart 2010
Mesaj
936
türkiyede 10.000. tl ye arabamı verirler adama. zor gibi gözüküyor. hani çinli arabalar 3-5 milyar olacaktı fasa fiso olaraka tarihe geçti.
 

kokplot

Onursal Üye
Kayıt
4 Mart 2010
Mesaj
936
runbelx tarafından yazılan metin:
türkiyede ki satış fiatı 10 bin lira olacaktı ama tata nanoda harbiden hiç bir şey yok 4 lastik motor kaporta başka bir şey yok motor 500 cc şanzıman scooterlar da olduğu gibi v matik olacak vites kolu yok gaz ver gitsin otomatik vitesin en ilkel hali yani

aga o zaman o araba deelkine.

ona burdur muğla ısparta denizli manisa taraflarında daha süper olan tarladan eve evden tarlaya projesinde kullanılan :) rakipleri *secret*PAT-PAT fiyatlarından pahalıymış.
 

Pasam

Daimi Üye
Kayıt
27 Ekim 2009
Mesaj
225
Fiat bir güzellik yapıp kartal,şahin,dogan serisinin yeni modellerinide cıkarsa harika olur :D
 

geremy

Onursal Kurucu
Kayıt
10 Kasım 2009
Mesaj
4.905
Pasam tarafından yazılan metin:
Fiat bir güzellik yapıp kartal,şahin,dogan serisinin yeni modellerinide cıkarsa harika olur :D

o devir bitti artık.
motoru donanımı her şeyi full şahin çıkarsa fiyasko olur.
günümüzde kuş serilerinin tutlmasının sebebi ilk alım fiyatının cazip olması.(3000 tl ye eski kasa 5000 tl ye yeni kasa temiz kuş serileri var piyasada)
zaten biraz binen üstüne para koyup ya avrupa araba alıyor yada sıfır çekiyor.
düşünsene full şahin olsa 25000 tl isterler kim verir o parayı.
kuş serisinin alternatifleri bile(albea-palio) clio-accentlere geçildi.(satış rakamları olarak)fiyat olarak aynı civarlarda.
eğer doblo olmasa idi şuan belki fiat-tofaş olmıyacaktı
 

geremy

Onursal Kurucu
Kayıt
10 Kasım 2009
Mesaj
4.905
brian tarafından yazılan metin:
aman aman bence uzak dursun şu anki kartal, şahin iyi her arabanın 3. kasasını s..çıp batırıyolar bana göre, her arabanın orta kasası en güzeli oluyo, her firma değil ama çoğu firma böyle; bkz: opel, ford, renault liste uzar...................

evet meganın ilk kasası harbiden güzeldi*clap*