denizari82
Azimli Üye
Doblo- Kayıt
- 13 Ekim 2019
- Adı
- Deniz
- Kan Grubu
- A RH +
- Aracınız
- Doblo
- Motor
- 1.9 D Sx
Aracı alalı 4 ay oldu.
Aracın ön iki salıncağı, baskı balatası ve dört amortisörünü değiştirdim (Valeo ve Alman Krafrise).
Ayrıca motor yağını değiştirdim (Şanzıman yağı değiştirilmedi).
Hava filtresi temiz olduğu için değiştirmedim, klima gazı atıldı ve klima filtresini değiştirdim.
Boğaz kelebeğini ve MAF sensörünü de kendim temizledim.
Araç 1 hafta önce muayeneden de tek seferde geçti.
Lastik basınçlarını da sürekli kontrol ederim (Yazlık lastik takılı).
Bujilere hiç bakmadım.
Fakat 4 aydır aracın gereğinden fazla yakıyor olduğunu düşünüyordum ki, bu gün yol bilgisayarında şehir içinde 7.9 litre yaktığını gördüm! Oysa aracın standardı 4 - 6,8 litre... Ve aracı bilhassa bu gün oldukça sakin ve yavaş kullandım (aslında normalde de sakin kullanırım). Ortalama süratim 50 km/s ve zaten Erzincan da şehir içi mesafeleri oldukça kısa olduğu için de öyle çok gaza basmanıza gerek yoktur. Sizce sorun nerede? Benim aklıma gelenler; 1- Boğaz kelebeği. 2- MAF Sensörü. 3- Bujiler.
Aracın ön iki salıncağı, baskı balatası ve dört amortisörünü değiştirdim (Valeo ve Alman Krafrise).
Ayrıca motor yağını değiştirdim (Şanzıman yağı değiştirilmedi).
Hava filtresi temiz olduğu için değiştirmedim, klima gazı atıldı ve klima filtresini değiştirdim.
Boğaz kelebeğini ve MAF sensörünü de kendim temizledim.
Araç 1 hafta önce muayeneden de tek seferde geçti.
Lastik basınçlarını da sürekli kontrol ederim (Yazlık lastik takılı).
Bujilere hiç bakmadım.
Fakat 4 aydır aracın gereğinden fazla yakıyor olduğunu düşünüyordum ki, bu gün yol bilgisayarında şehir içinde 7.9 litre yaktığını gördüm! Oysa aracın standardı 4 - 6,8 litre... Ve aracı bilhassa bu gün oldukça sakin ve yavaş kullandım (aslında normalde de sakin kullanırım). Ortalama süratim 50 km/s ve zaten Erzincan da şehir içi mesafeleri oldukça kısa olduğu için de öyle çok gaza basmanıza gerek yoktur. Sizce sorun nerede? Benim aklıma gelenler; 1- Boğaz kelebeği. 2- MAF Sensörü. 3- Bujiler.
Son düzenleme: