Doblo Fazla Yakıt Tuketımı

Pessimist37

Yeni Üye
Adı
Erhan
Kan Grubu
B RH +
Modeli
Araç Yılı
2011
Merhabalar d3 kasa doblom 33 kurus yakıyo normalmı bu

İstanbul da normal sürüş tarzınızı değiştirmenizi tavsiye ederim

Arkadaşlar ortalama tüketim 11 ila 13 km/lt enjektörler yeni sıfır takıldı. Bakım yeni çıldıracağım 2003 1.9 jtd vip

Dosyalar

• IMG_20170716_140608.jpg
    IMG_20170716_140608.jpg
    19 KB · Okunma: 58
@ahms
Km/lt değil lt/100 brimini seçin menüden. Km/lt olursa 1 lt ile kaç km gideceğini gösterir yani sizin söylediğinize göre 1 lt ile 12 km gidecek demektir. Bu da 100 km de 8.3 lt yakıyot demektir ki şehir içi (İstanbul) ise normal sayılır.

D-3 kasa için 33 kuruş şehir içi için normal
Benim aracımda 2014 1.3 motor 32-33 kuruş şehir içi yakıyor

Yakıt fiyatlarını baz alırsak şehir içi için uygun duruyo

@ahms

D1 lerde lt kullanımı değil 1 litre ile kaç km gidildiği yazar. bu değerler şehir içi için normal.

Eyvallah arkadaşlar. Bende kafayı yiyordum bu araç neden bu kadar çok yakıyor diye

Abi arabayı ustaya göster

Haftaya bir de enjekyörcüye gideyim bakalım o ne diyecek.
Ne yaptım ne ettiysem 40 kuruşun altına indiremedim.
Acaba chip yaptırsam nasıl olur

Bu arada en az 3000rpm den önce vitesi nadir değiştiririm hep 3000
Geçen gece kırklareline gittim 235km yol yaptım tabi trafik yoktu silivri lüleburgaz arası 190km/h ile gittim toplamda 170 liralık mazot yaktı dönüşte 30 lira yaktı 🙂

Abi 105 likler böyle bende ilk aldığımda 50 liralık mazot 3 gün gidiyordu günde 20 km gidiyorum 4. Gün mazot alıyordum sonradan alıştı hep 1500-2000 devir arası kullanmaya başladım şimdi 50 liralık mazot 1 hafta gidiyor Eakişehire gittim depo fulledim bagaj dolu arkası gözükmüyor hesapladım 35₺ ye gitmişim birde lastik havalarına bakarak olun ben 38 bar bastım eskişehire giderken cok rahat yakıtta düştü

bir ay önce otomatik doblo satın aldım 6700 km deyim yeni konu açmak istemedim otomatik kullananlara burdan sormak istiyorum , yakıt değerleriniz nedir ?

2011 model 6 ileri 75 lik yine otomatik fiorinom vardı , doblo 1.6 90 beygir ve 5 vites 250 kg daha ağır ama fiorinodan az yakıyor , aynı güzergahtan işe gidip geliyorum fiorino 6,4 lt gösteriyordu ekranda , doblo da 5,8 yazıyor..

acaba diyorum 1,6 motora fazla yüklenmemişler 90 beygir olduğu için mi tüketimi körüklemiyor , lakin aracın performansı gayet güzel alt devirler diğer aracımız 1,3 95 lik punto dan daha canlı , max hız olarak 170 km ye çıktı bir kez merak edip denedim , yeni araç diye fazla zorlamadım , tek olumsuz tarafı 5 vites olması , otobanda 120 ile giderken araç devri 3000 ne geliyor , 6 vites olsa daha konforlu olurdu..

tüketiminden aşırı derecede memnun kaldım herkes benim gibimi merak ediyorum 🙂

@ahms
Abi tüketiminde anormallik var gibi, nasıl kullanıyorsun bilmiyorum ama ben Adana'da klima neredeyse hep açık 5.8-6.2 yakıyorum 21km/h ortalama hız ile.Kışın bile 6.8 yakıyordu...
Senin 8 litre falan sanırım, bence normal değil.

Ayrıca D1'lerde 100km/litre şeklinde tüketim de mevcut, en azından bende bçyle, eski tip kadran farklıysa bilemem.

@SelcukTavsan
evet çok.

@SelcukTavsan
devriniz çok yüksek.ondan da fazla yakar.

Yaklaşık 600kg yükle 250 km şehir dışında 29 kuruş yaktı benim trekking

Back